De inkomsten van Bitcoin en Ethereum miners daalden in juni

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De inkomsten van Bitcoin en Ethereum miners daalden in juni

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een kleine miner op een grafische kaart die naar Bitcoin minet

De inkomsten gegenereerd door Bitcoin en Ethereum miners zijn in juni drastisch gedaald, waarbij het harde optreden in China de mining activiteiten beïnvloedde

Bitcoin en Ethereum miners hebben in juni een zware maand doorstaan, dit dankzij het harde optreden tegen mining activiteiten in China en de daling van de crypto prijzen. Dit zorgde tezamen voor een drastische daling van de inkomsten die door de cryptominers gegenereerd werden.

De Bitcoin miners genereerden vorige maand 839 miljoen dollar aan inkomsten. Dit is een daling van 42% ten opzichte van de 1,45 miljard dollar die in mei gegenereerd werd. Desondanks zijn de inkomsten die in juni 2021 gegenereerd werden, nog steeds hoger dan die in dezelfde maand vorig jaar.

De prijsdaling van Bitcoin en een vermindering van het transactievolume in juni zijn de twee belangrijkste factoren die tot een daling van de omzet hebben geleid. Bovendien heeft het harde optreden tegen mining activiteiten in China en Iran eveneens aan de daling bijgedragen, waarbij de hashrate van Bitcoin met bijna 50% is gedaald ten opzichte van de piek in mei.

De door Bitcoin mining gegenereerde inkomsten vanuit transactiekosten daalden van 9% in mei naar 5% in juni. Dit komt doordat het aantal dagelijkse transacties in juni tot ongeveer 200.000 is gezakt, vergeleken met meer dan 300.000 transacties in mei.

De Ethereum miners zagen vorige maand alsook een daling van hun inkomsten. De miners genereerden 1,1 miljard dollar in juni, vergeleken met de 2,35 miljard dollar die er in mei gegenereerd werd. De prijsdaling van Ether tot minder dan 2.000 dollar en een afname van het aantal transacties op het netwerk droegen bij aan de inkomstendaling.

Van de 1,1 miljard dollar die er gegenereerd werd, was slechts 166 miljoen dollar van de transactie en gas vergoedingen afkomstig. Dit zijn de laagste transactiekosten die er in de afgelopen zes maanden gegenereerd zijn. Bitcoin en Ether hebben het de afgelopen weken moeilijk gehad. BTC verhandelt op het moment van dit rapport onder de 33.000 dollar, terwijl ETH tegen 2.029 dollar per munt verhandelt.