De instabiliteit van de euro zou van invloed kunnen zijn op Bitcoin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De instabiliteit van de euro zou van invloed kunnen zijn op Bitcoin

By Benson Toti - Kort bericht

Cryptoliefhebbers zijn van mening dat de potentiële val van de Europese Unie een groot effect op Bitcoin kan hebben

De pandemie heeft veel instellingen wereldwijd een zware slag toegebracht. Een dergelijke entiteit die momenteel wordt bedreigd, is de Europese Unie (EU) en de verbonden euro.

Veel financiële analisten gingen naar Twitter om hun mening hierover te uiten. Een hot topic is de impact van de ontbinding van de euro op Bitcoin.

Remi Tetot, de medeoprichter van macro-economisch onderzoeksbureau Global Macro Investor, gelooft dat er binnenkort een kans bestaat dat de ‘euro failliet gaat’.

Hij legde zijn analyse van deze mogelijkheid uit in een serie van tweets. Zijn uitleg draait om het voorstel van de EU om de economie met een enorm stimuleringspakket  te redden van de impact van het coronavirus. Dit zou namelijk betekenen dat er miljarden euro’s via de Europese Centrale Bank ‘bijgedrukt’ moet worden, wat zou leiden tot een overliquiditeit en een pauze op zijn te allen tijde ondersteuning.

In het verleden hebben andere landen van de eurozone hulp geboden in tijden van crisis, zoals Duitsland toen Griekenland steunde bij zijn schuldencrisis. Er zijn echter toenemende spanningen tussen de lidstaten; waarvan het voortdurende Brexit verhaal een prominent voorbeeld is.

Een recente uitspraak van het Duitse Constitutionele Hof over de massa-aankopen van de Europese Centrale Bank om de eurozone te stabiliseren, is gedeeltelijk in strijd met de Duitse grondwet. Tuomas Malinen, de Chief Executive van GnS Economics en een professor in Helsinki, is van mening dat dit een signaal is dat het land zich mogelijk uit de eurozone moet terugtrekken.

Zijn uitgebreide tweeledige Twitter thread voorspelde tevens dat de huidige reddingsoperaties, die voor de uitbraak van het coronavirus overwogen worden, de gehele eurozone zullen ‘verarmen’ en volgens hem de meer ‘welvarende’ landen zal dwingen tot een steeds nationalistischer economisch en sociaal beleid. Dit zou op zijn beurt de doeltreffendheid van de EU aantasten.

Travis Kling, de CIO van Ikigai Asset Management en voormalig Point72 portfolio manager, is van mening dat de ontbinding van de EU een onmiddellijk en desastreus effect op Bitcoin zou hebben.

“Als het erop lijkt dat de euro op instorten staat, dan veroorzaakt dat waarschijnlijk een BTC crash (massale wereldwijde risico-off) gevolgd door een ‘orange coin’ nummer dat enorm omhoog schiet (drang naar hard geld)”, leest zijn tweet.

Bij een ineenstorting van de EU zouden veel landen met een zware schuldenlast worstelen en de ontbinding van de euro zou de financiële wereld dramatisch omverwerpen terwijl iedereen wacht op de inwerkingtreding van nieuwe commerciële en sociale systemen.

Beleggers die vervolgens, te midden van een monetaire crisis, massaal naar een veilige activa reiken, kunnen Bitcoin op de lange termijn echter helpen.

Kling verduidelijkte in een follow-up tweet dat hij van mening was dat een ineenstorting van de euro hoogstwaarschijnlijk de snelste route zou zijn naar ‘hyperbitcoinization’.