De invasie in Oekraïne toont echte gebruik van crypto, aldus CEO BTC Markets

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De invasie in Oekraïne toont echte gebruik van crypto, aldus CEO BTC Markets

By Hassan Maishera - Kort bericht

De markt voor cryptocurrency heeft enorme aandacht gekregen tijdens de aanhoudende invasie van Oekraïne door Russische troepen.

Caroline Bowler, CEO van BTC Markets, verklaarde dat de zorgen over het gebruik van cryptocurrencies door Russische entiteiten om sancties te omzeilen overdreven en herhaald zijn.

Dat maakte ze een paar uur geleden bekend tijdens een interview met Bloomberg . Ze zei;

“Als je naar blockchain kijkt, hebben ze de technische knowhow. Ook de relevante veiligheidsdiensten. We hebben de mogelijkheid om sancties op crypto-uitwisselingsniveau af te dwingen, ook wat betreft de behoeften: individuele bedrijven en transacties. De andere grote crypto-exchanges blokkeren de Russische entiteiten die onder de sancties vallen."

De CEO van de BTC Market voegde toe dat er momenteel een toename is in de acceptatie van Bitcoin vanwege de aanhoudende onrust in Oekraïne. Meer mensen zien de werkelijke waarde van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ze voegde eraan toe:

"Wat we in de gegevens zien, deze opname in Bitcoin, in het bijzonder, heeft betrekking op de detailhandel. Er wordt agressief gekocht in kleine hoeveelheden, maar daarbuiten zijn ze vooral agressief in het kopen van Bitcoin in het bijzonder.”

Bowler zei er vertrouwen in te hebben dat de acceptatie van cryptocurrencies de komende jaren zal blijven groeien. Ze verklaarde:

“We zien nu waarschijnlijk de testcase voor cryptocurrency, voor bitcoin in het bijzonder, en we hebben het er vaak over gehad dat het gedecentraliseerd is. Op een bepaald moment zal het geglobaliseerd zijn. Ik denk dat deze specifieke crisis in Oekraïne dat laat zien.”

De CEO's van sommige cryptocurrency-exchanges hebben volgehouden dat ze accounts van Russen niet zullen bevriezen, tenzij deze onder de sancties vallen. Bowler verklaarde dat BTC Markets Russen ook niet de toegang tot zijn diensten zou ontzeggen. Ze zei:

"Ik denk dat het volgens internationale normen zou kunnen gaan, maar we sluiten de gewone Russen, Oekraïners of andere mensen niet van de toegang tot activa nu de waarde van de valuta sterk fluctueert. Kijk naar wat er onlangs in Canada is gebeurd. Ze zijn er met een pennenstreek uit geknipt zonder enig juridisch verhaal. De cryptocurrency-industrie omzeilt dat en geeft mensen de mogelijkheid om hun rijkdom te behouden.”