De Japanse centrale bank begint een onderzoek naar de digitale yen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Japanse centrale bank begint een onderzoek naar de digitale yen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Bank of Japan heeft haar voornemen aangekondigd om te beginnen met het onderzoek en de ontwikkeling van de centrale bank haar eigen digitale valuta

De Centrale Bank van Japan heeft aangekondigd te gaan experimenteren met een central bank digital currency (CBDC) om de haalbaarheid ervan vanuit technisch perspectief te testen.

Het is voor het eerst dat de Bank of Japan voornemens heeft geuit om met de digitale yen een Proof of Concept proces (POC) te starten. De bank heeft nog geen tijdschema bekendgemaakt voor haar onderzoek en ontwikkeling.

Volgens een rapport van de bank getiteld Technische hindernissen voor CBDC, zou het “de technische haalbaarheid van CBDC controleren, met andere centrale banken en relevante instellingen samenwerken en overwegen een CBDC in te voeren”.

De Bank of Japan is van mening dat de twee belangrijkste technische hindernissen die zij tijdens haar studie zal tegenkomen, het zorgen voor een universele toegang tot de technologie is en het opbouwen van een goede veerkracht voor de activa.

Volgens een in 2018 door Nikkei uitgevoerde studie heeft slechts 65% van de Japanners een smartphone. De centrale bank heeft benadrukt dat het belangrijk zal zijn om een CBDC te ontwikkelen dat beschikbaar is voor een grote verscheidenheid aan gebruikers.

De veerkracht van de CBDC verwijst naar de capaciteit van het activa om offline beschikbaar te zijn wanneer er geen elektriciteit is. De centrale bank heeft van dit kenmerk een prioriteit gemaakt, omdat het van invloed is op het vermogen van de CBDC om in noodsituaties gebruikt te worden, zoals bij aardbevingen.

De Bank of Japan is nog in discussie over de voordelen van het gebruik van een blockchain voor hun CBDC. Hoewel een gecentraliseerd systeem in staat is tot hoge transactiesnelheden en een aanzienlijk werkvolume, zou het hele systeem plat kunnen liggen als er één storingspunt is.

Omgekeerd worden CBDC’s op basis van gedecentraliseerde grootboektechnologie (DLT) niet zo beïnvloed door een enkel storingspunt en zijn ze veerkrachtiger. Dit systeem heeft echter een langere tijd nodig voor transacties, aangezien blockchain netwerken een consensus tussen meerdere validators nodig zouden hebben.

“Zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde typen hebben voor- en nadelen […] in het geval van massale transacties voor gebruik in de detailhandel in geavanceerde landen, is het beter om het gecentraliseerde type te gebruiken […] in het geval dat het transactiebedrag beperkt is en veerkracht en toekomstige mogelijkheid prioriteit hebben, is er meer ruimte om het gedecentraliseerde type te overwegen”, legde de Bank of Japan uit.

In februari werd bekendgemaakt dat de centrale banken van de eurozone, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Zwitserland, Zweden en Japan zouden gaan samenwerken bij het onderzoek naar digitale valuta’s.