De Koreaanse blockchain associatie roept op tot een uitstel van de crypto belastingwetgeving

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Koreaanse blockchain associatie roept op tot een uitstel van de crypto belastingwetgeving

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het centrum van Seoul in Korea

De associatie is bezorgd dat bedrijven het moeilijk zullen hebben om op tijd aan hun eisen te voldoen

De Korea Blockchain Association (KBA) roept op tot een twee jaar uitstel bij de implementatie van het nieuwe 20% cryptohandel belastingplan van de nationale overheid.

Het News1 Korea mediakanaal meldde dat de KBA de toezichthouders heeft gevraagd om de implementatie van de nieuwe belastingstrategie door de Zuid-Koreaanse regering tot januari 2023 uit te stellen.

Hoewel de KBA niet expliciet aangeeft dat het tegen het 20% belastingtarief is, stelt het wel dat de crypto-uitwisselingen en bedrijven in de industrie een ‘redelijke termijn’ nodig hebben om zich op de Income Tax Act voor te bereiden.

Eén van de redenen dat de KBA om uitstel heeft verzocht, is te wijten aan de korte periode tussen de regels die voor de oude belastingregeling gelden en de start van de nieuwe. De crypto-uitwisselingen hebben tot eind september 2021 de tijd om over transacties te rapporteren die onder de vorige belastingregeling vallen.

De KBA is echter van mening dat de implementatie van de herziene regeling, waarvan het Koreaanse ministerie van Economische Zaken en Financiën heeft vastgesteld dat deze vanaf 1 oktober 2021 gehandhaafd moet worden, het moeilijk zou maken om binnen 24 uur aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Oh Gap-soo, de voorzitter van de Korea Blockchain Association, heeft gesuggereerd dat aangezien dit de eerste keer is dat de overheid bij de belasting van digitale activa betrokken is geraakt, een tijdelijke opschorting van de belastingregeling kan worden geëist. De toezichthouders zijn er mogelijk niet meteen klaar voor om rapporten van cryptobedrijven te accepteren, wat geleid heeft tot de onzekerheid of ze in oktober wel kunnen blijven opereren.

“De industrie heeft veel moeite in de voorbereiding van de belastingen, omdat het niet met een fiscale infrastructuur is uitgerust in een situatie waarin het onzeker is of het bedrijf op de handhaving van de speciale Payment Law voor kan blijven. Het is noodzakelijk om een ​​redelijke minimale voorbereidingsperiode te verstrekken, zodat het aan de nationale economie kan bijdragen en om op lange termijn de belastinginkomsten veilig te stellen”, zei hij.

Het nieuwe belastingplan schrijft voor dat de winsten uit virtuele valuta en immateriële activa als belastbaar inkomen geclassificeerd moeten worden, iets dat op jaarbasis berekend wordt. Alle inkomsten uit virtuele activa die lager dan 2.000 dollar per jaar zijn, voldoen niet aan de minimumdrempel en zullen als gevolg daarvan ook niet belast worden. Elk inkomen boven de drempel wordt tegen een vast tarief van 20% belast.