De lancering van het The Graph Network mainnet maakt dApps toegankelijker

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De lancering van het The Graph Network mainnet maakt dApps toegankelijker

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Afbeelding van een wereldwijd netwerk

Het The Graph Network zal dApp ontwikkelaars de eerste wereldwijde en gemakkelijk doorzoekbare index van blockchain data bieden

Het The Graph Network, een indexering protocol voor het organiseren en efficiënt benaderen van data van blockchains en opslagnetwerken, kondigde gisteren de lancering van zijn mainnet aan. Ontwikkelaars die het netwerk gebruiken, hoeven niet langer op gecentraliseerde servers en eigen infrastructuur te vertrouwen, omdat ze nu gemakkelijk de openbare data kunnen zoeken, vinden, publiceren en gebruiken die nodig is voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

The Graph maakt gebruik van openbare en open API’s, ook wel subgraphs genoemd, om de dApps zo toegankelijker te maken. Het heeft al meer dan 3.400 subgraphs voor Web3 en DeFi applicaties geïmplementeerd die op Ethereum, IPFS en POA gebouwd zijn, en deze omvatten Uniswap, Aave, Synthetix, Balancer en Gnosis.

Justin J Moses, de CTO van Synthetix, zei “Vanaf het eerste moment dat ik aan The Graph begon te werken, was ik eraan verknocht, want hier was een manier om bovenop het gedecentraliseerde web van de toekomst aan de behoeften van moderne data-analyse te voldoen. Hun missie is ambitieus: om onze relatie met de data die we consumeren te hervormen. Maar als iemand zo’n uitdaging aankan, dan is het The Graph.”

De The Graph community bestaat uit ontwikkelaars van subgraphs, delegators, curatoren en indexeerders. Meer dan 1.600 personen hebben met succes het curator programma afgerond om te leren hoe ze hoge kwaliteit subgraphs kunnen identificeren, meer dan 200 indexeerders hebben knooppunten op het testnet geïmplementeerd en meer dan 4.500 delegators kunnen aan het netwerk bijdragen door hun inzet aan indexeerders te delegeren. Het gebruik van de gehoste service is dit jaar tevens van 1 miljard maandelijkse zoekopdrachten in juni tot meer dan 10 miljard in november gestegen.

Yaniv Tal, de medeoprichter van The Graph, zei: “Het is onwerkelijk dat na jaren van hard werken onze visie voor een wereldwijde gedecentraliseerde indexerings- en API laag voor Web3 werkelijkheid is geworden. We geloven echt in decentralisatie, en de lancering van het The Graph Network is een belangrijke mijlpaal om mensen in staat te stellen om samen te werken en zich op een gedecentraliseerde manier te organiseren.”

The Graph is begonnen met de verspreiding van hun native GRT token. Ongeveer 20% van de GRT gaat naar The Graph Foundation, ongeveer 2,5% naar leningen voor onafhankelijke ecosysteem partners, ongeveer 2% naar educatieve programma’s en ongeveer 1% naar subsidies voor donateurs die op The Graph voortbouwen.

Afgezien van de GRT die bij de openbare verkoop uitgedeeld wordt, gaat het meeste van de overgebleven tokens naar de deelnemers aan het netwerk: indexeerders verdienen indexering beloningen op de keten en vergoedingen voor zoekopdrachten, delegators kunnen hun GRT bij indexeerders staken om daarmee een gedeelte van de on-chain beloningen te ontvangen. Curatoren die GRT op een gekozen subgraph staken, worden gestimuleerd om subgraphs van de hoogste kwaliteit samen te stellen door zo een deel van de query kosten te verdienen.