De langverwachte lancering van het Filecoin mainnet zal vandaag plaatsvinden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De langverwachte lancering van het Filecoin mainnet zal vandaag plaatsvinden

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van bestanden die opgeslagen worden

De Kraken en OKEx uitwisselingen hebben al aangekondigd dat ze de handel in Filecoin zullen ondersteunen zodra het mainnet gelanceerd is

Filecoin is een gedecentraliseerd opslagnetwerk dat een service biedt voor het opslaan en ophalen van data. Het bouwt voort op het InterPlanetary File System (IPFS), een peer-to-peer netwerk voor het delen van bestanden dat, net als Filecoin, ook door Protocol Labs wordt gemaakt.

De grote gecentraliseerde cloud opslagproviders zoals Google, Dropbox en Amazon hebben de markt voor bestandsopslag in het nauw gedreven, waardoor ze de prijs kunnen dicteren. De visie van Filecoin is die van een nieuw model van hyperlokale en efficiënte opslag op een open markt.

Hun white paper beloofde concurrerende prijzen omdat de miners wedijveren om opslagcontracten te winnen, en een grotere robuustheid omdat het netwerk ontbrekende knooppunten kan detecteren en de bestanden die ze hebben opgeslagen opnieuw aan andere miners kan toewijzen, wat betekent dat er geen centraal punt van falen is (in tegenstelling tot de eerder genoemde gecentraliseerde opslag providers).

Er is sinds hun recordbrekende Initial Coin Offering (ICO) van 257 miljoen dollar in 2017, lang naar de lancering van het Filecoin mainnet uitgekeken, en het wachten is met het blok 148.888 eindelijk voorbij (een speciaal gekozen nummer omdat het ‘welvaart voor het leven’ in de Chinese numerologie betekent; een erkenning van de bijdrage van de Chinese mining community van Filecoin), die naar verwachting ergens vandaag gecreëerd zal worden.

Juan Benet, de oprichter van Filecoin, zei dinsdag in een mededeling aan IPFSUnion: “Ik ben erg enthousiast over de aanstaande lancering van het mainnet op 15 oktober. Dit zal het resultaat zijn van vele jaren hard werken door ontwikkelaars, onderzoekers, miners en alle leden van de Filecoin community.”

Zodra het mainnet gelanceerd wordt, zullen de Filecoin tokens (FIL) voor handel beschikbaar zijn, waarbij zowel OKEx als Kraken al hebben aangekondigd dat ze het zullen opnemen, en er zullen ongetwijfeld meer volgen. Het staat al genoteerd op CoinMarketCap, dat op het moment van schrijven een prijs van 27,89 dollar toont.

Er zal in de loop van decennia een totale voorraad van 2 miljard FIL worden vrijgegeven, vergelijkbaar met Bitcoin, waarvan 70% aan miners toegewezen wordt.

Om de lancering te vieren organiseert Filecoin van 19 tot 23 oktober de Liftoff Week, een reeks van lezingen, workshops en evenementen door de web3 community.