De Maleisische politie arresteert cryptominers voor het stelen van elektriciteit

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Maleisische politie arresteert cryptominers voor het stelen van elektriciteit

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Luchtfoto van Putrajaya, Maleisië

Een groep cryptomining operators is door de lokale autoriteiten gearresteerd nadat ze de meter hadden omzeild en elektriciteit van de SEB hebben gestolen

De Malay Mail meldde dat de Maleisische politie vier cryptomining operators heeft opgespoord en gearresteerd voor het stelen van elektriciteit van het staatsbedrijf Sarawak Energy Berhad (SEB).

De SEB maakte bekend dat de operators maandelijks op z’n minst RM250.000 (50.400 euro) aan elektriciteitstoevoer hadden gestolen.

De illegale activiteiten van de groep werden aan het licht gebracht door een gezamenlijke operatie die door de SEB werd opgezet, in samenwerking met de Electrical Inspectorate Unit (EIU) van het Sarawak Ministry of Utilities en de politie.

De gezamenlijke operatie, die meer dan twee dagen duurde, vond de illegale activiteit in mining centra die zich in vijf verschillende winkelpanden in Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, Jalan Pahlawan en Jalan Tunku Abdul Rahman bevonden.

Uit een verklaring van de operatie bleek dat er zich in alle vier de gebouwen onveilige kabels bevonden die de inkomende hoofdvoeding, welke in het gipsplafond verborgen zit, rechtstreeks met de elektrische apparaten verbonden. Dit omzeilde de meter en nam de mogelijkheid weg om een ​​nauwkeurige meting van het elektriciteitsverbruik te verstrekken.

Uit de overhandigde cheques bleek dat de maandelijkse facturen voor alle winkelpanden maar zo’n beetje 800 tot 1000 RM bedroegen, zelfs met de mining servers die de klok ronddraaiden.

Cryptomining apparatuur vereist een constante en aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit om de berekeningen te kunnen berekenen die er nodig zijn om een ​​crypto block te kunnen minen.

“Uit de werkelijke meterstanden op locatie bleek dat alle vijf gebouwen tenminste RM250.000 aan elektriciteit per maand verbruikten”, zei hij.

De autoriteiten hebben vijf politierapporten ingediend plus alle onveilige verbindingen verwijderd en als bewijs in beslag genomen. De eigenaren van het pand zullen tevens ingeschakeld worden om bij het onderzoek te assisteren.

Sinds 2018 hebben de EIU en de SEB meer dan 50 gevallen van elektriciteitsdiefstal onderzocht, en dan met name binnen cryptomining operaties. Deze zaken zijn nu in afwachting van vervolging door de kamers van de procureur-generaal van Sarawak.

Krachtens artikel 33 (5) van de Sarawak elektriciteitsverordening is het stelen van elektriciteit een strafbaar feit. Degenen die aan het misdrijf schuldig worden bevonden, kunnen een boete krijgen van maximaal RM100.000 en/of vijf jaar gevangenisstraf.

De cryptohandel is enorm gestegen in het land nu de lockdown een slag toebrengt aan de lokale economie. Er wordt geschat dat er, te midden van de coronavirus pandemie, elke dag dat bedrijven gesloten blijven meer dan 2,4 miljard ringgit (467 miljoen euro) verloren gaat.

Luno, de eerste volledig goedgekeurde digitale activa uitwisseling in Maleisië, onthulde aan de Malaysian Reserve nieuwsdienst dat de lokale handelsvolumes op het hele platform in de maand april met 33% zijn toegenomen.