De nalevingswet van Zuid-Korea is in tegenspraak met de huidige regelgeving

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De nalevingswet van Zuid-Korea is in tegenspraak met de huidige regelgeving

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De National Assembly Building in Seoul.

De bestaande wet ter bescherming van persoonsgegevens bepaalt dat lokale bedrijven niet om sociale zekerheidsnummers mogen vragen

Juridische experts aarzelen om de voorbereidingen van de Zuid-Koreaanse regering toe te juichen om Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML) nalevingsprocessen te implementeren, aangezien er bezorgdheid is geuit over de vraag of de vereisten in strijd met andere wetten zijn.

De Zuid-Koreaanse nieuwsdienst Digital Today wees erop dat de nieuwe nalevingsvereisten in strijd zouden zijn met de bestaande wet op de bescherming van persoonlijke gegevens. Deze wet bepaalt dat lokale bedrijven wettelijk niet om sociale zekerheidsnummers mogen vragen.

Deze maatregel geldt ook voor financiële instellingen. Ze mogen er echter onder uitzonderlijke omstandigheden een verzoek om indienen, bijvoorbeeld wanneer het nodig is om grote banktransacties te verwerken.

De nieuwsdienst merkte tevens op dat er een grote kans bestaat op een aanhoudend conflict met bestaande wetten, aangezien er geen duidelijke definitie voor bedrijven bestaat die met virtuele activa omgaan, zoals crypto-uitwisselingen.

Het wetsvoorstel, dat het Handhavingsbesluit van de Bijzondere Betalingswet wordt genoemd, zal naar verwachting in maart 2021 geïmplementeerd worden, en vereist dat alle aanbieders van virtuele activa diensten de echte namen van klanten bevestigen door ze te verifiëren met behulp van persoonlijke gegevens, zoals hun sociale zekerheidsnummers.

Het Financial Information Analysis Institute gaf zijn input over de ambiguïteit van de aanstaande AML-KYC wet voor crypto-uitwisselingen. Het Instituut voerde aan dat aangezien een uitwisseling uitsluitend op het internet wordt gehost, het geen financiële instelling is.

“Het betekent niet dat exploitanten van virtuele activa door handhaving van de aangepaste bijzondere geldwet de status van exploitanten van financiële bedrijven krijgen of in institutionele financiële bedrijven worden opgenomen”, verklaarde hij.

Een niet bij naam genoemde functionaris in de bedrijfstak sprak de hoop uit dat de wettigheid achter dergelijke voorschriften duidelijker zal worden uiteengezet, zodat bedrijven en andere entiteiten deze na kunnen leven.

“Vroeger deelde de uitwisseling industrie vrijwillig zwarte lijsten om aan haar verplichtingen tegen het witwassen van geld te voldoen, maar er was een periode dat de eenmaking van meningen niet goed functioneerde, dus was dit niet gemakkelijk. In deze gevallen, aangezien de gerelateerde verplichtingen opgelegd worden, hoop ik dat de juridische basis voor de uitvoering ervan duidelijker door de autoriteiten voorbereid zal worden.”

De bepalingen van de cryptowetten om uitwisselingen echte naam accounts te laten gebruiken, kunnen de groeiende industrie schaden. Deskundigen zijn bezorgd dat kleine uitwisselingen die van verborgen of geheime accounts gebruikmaken, tot naleving gedwongen kunnen worden of de sector moeten verlaten.

Slechts vier grote crypto-uitwisselingen (Upbit, Coinwon, Bithumn en Korbit) zijn erin geslaagd om naar accounts met een echte naam over te schakelen.