De nieuwe FSA commissaris in Japan is pro-crypto

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De nieuwe FSA commissaris in Japan is pro-crypto

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het FSA hoofdkantoor

De Japanse regering zal Ryozo Himino benoemen tot volgende commissaris van de Financial Services Agency

Een cryptovriendelijke functionaris werd aangekondigd als de volgende leider van de Financial Services Agency (FSA) in Japan.

De Japanse nieuwsuitzending Jiji Press rapporteerde op 7 juli dat de nationale regering het besluit had genomen om Ryozo Himino tot de volgende commissaris van de FSA te benoemen. De FSA moet het nieuws zelf nog bevestigen met hun eigen aankondiging, maar zal hier naar verwachting later deze maand nog mee naar voren komen.

Himino is momenteel de internationale financieel adjunct-adviseur. Afgelopen september werd hij de eerste Japanse voorzitter van het Permanent Comité van de Financial Stability Board (FSB).

Er wordt algemeen aangenomen dat Himino sympathie heeft voor de crypto industrie. Hij speelde een belangrijke rol in het besluit van de FSA om Adam Back van Blockstream afgelopen juni voor een seminar uit te nodigen dat naast de G20 Fukuoka werd gehouden. Het doel was om verschillende belanghebbenden de kans te geven elkaar op de G20 te ontmoeten en het potentieel van blockchain te bespreken voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiële systemen.

Op dit moment erkent de FSA Back als iemand die gepassioneerd is over de wereld met cryptografie te veranderen, en als “een legendarische cypherpunk”.

Toshihide Endo, het huidige hoofd van de FSA, staat ook bekend om zijn sympathie voor cryptovaluta’s. Hij werd genoemd in een tweet van Anthony Pompliano van Morgan Creek, met als onderschrift: “Japan’s Financial Services Agency is een groot voorstander van Bitcoin en het Lightning Network.”

De FSA lijkt tijdens zijn ambtstermijn echter voorzichtiger te zijn geweest tegenover de crypto industrie, vooral nadat afgelopen mei twee controversiële wetten op het gebied van crypto waren ingevoerd. De FSA heeft eveneens de hefboomlimiet voor margehandel in cryptogeld tot 2x verlaagd.

In Himino’s openingstoespraak voor het tweede rondetafeloverleg over toezicht op crypto activa die afgelopen september in Tokio werd gehouden, benadrukte hij het belang van het Libra project.

“Ik kan in dit stadium niet voorspellen of het Libra project levensvatbaar zal zijn of niet. Ik denk echter dat Libra voor ons allemaal als een rinkelende wekker dient”, legde hij uit.

In zijn toespraak bespreekt hij de rol van banken, bankbiljetten plus regelgevers en toezichthouders in een wereld die op de rand van een nieuw financieel systeem staat.

“De alarmbel van Libra zorgt ervoor dat toezichthouders en centrale bankiers nu hun ogen openen en de problemen zien waar ze vroeg of laat mee te maken krijgen. En misschien wachten er nog vele andere alarmen om af te gaan.”