De Nomura Bank staat op het punt om crypto bewaarservices te lanceren: Komainu

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Nomura Bank staat op het punt om crypto bewaarservices te lanceren: Komainu

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Komainu werkt aan het toezicht op en de beveiliging van digitale activa voor financiële instellingen

Nomura Holdings heeft samen met crypto partners Ledger en Coinshares onlangs Komainu gelanceerd. De joint venture, die afgelopen woensdag is aangekondigd, is een bewaarservice om digitale activa voor financiële instellingen te beschermen.

In 2018 werden er voor het eerst werkzaamheden aan dit project aangekondigd en het staat onder toezicht van de Jersey Financial Services Commission. Jean Marie Mognetti, de medeoprichter en CEO van CoinShared, zal de joint venture leiden.

In een interview onthulde Mognetti dat ze het platform al vijf maanden bij een beperkt aantal klanten uittesten. Ze lanceren nu het platform om nieuwe klanten aan te trekken.

Het debuut van Komainu is strategisch gepositioneerd in een tijd waarin meer gevestigde financiële bedrijven overwegen of ze de bewaring plus andere diensten voor cryptovaluta’s, zoals Bitcoin en andere digitale activa, aan zouden moeten bieden.

Veel grote financiële instellingen, waaronder die van Nomura, hopen dat traditionele activa, zoals obligaties of aandelen, gedigitaliseerd en met blockchain technologie uitgegeven kunnen worden. Ze kunnen zo mogelijk kosten besparen en het proces vereenvoudigen.

Het gebrek aan backoffice diensten bij grote financiële dienstverleners heeft een lange tijd een bredere acceptatie van digitale activa verhinderd.

Jezri Mohideen, de wereldwijde chief digital officer voor groothandel bij Nomura, benadrukte de toewijding van het bedrijf om oplossingen voor dit probleem te vinden.

“We zijn erg gefocust op de evolutie van het digitale activa ecosysteem. Voor ons was het van cruciaal belang dat we het bewaarprobleem oplossen. ”

De partners waren ervan verzekerd dat Komainu in staat is te integreren met de technische systemen van financiële instellingen en enkel klanten en tokens accepteert die strenge anti-witwas en herkomst controles hebben doorstaan.

Het executive team van Komainu bestaat uit Kenton Farmer, die opereert als hoofd van de operaties. Daarvoor werkte hij bij Hermes Fund Managers en Credit Suisse.

Andrew Morfill, het voormalige hoofd van de cyberdefensie bij Santander Bank, zal dienst doen als chief information security officer. De voormalige toezichthouder Susan Patterson wordt het hoofd van regulatory affairs. Patterson werkte eerder al voor spraakmakende bedrijven, zoals Credit Suisse, Brevan Howard en UBS.

Nomura Holdings is al meer dan 95 jaar een financiële dienstverlener. In 2019 bracht een controverse met voormalige bankiers van Nomura het merk in de schijnwerpers en werd dit beschouwd als één van de grootste financiële schandalen in Italië.