De OCC: Amerikaanse banken en spaarfondsen kunnen nu stablecoin deposito’s bewaren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De OCC: Amerikaanse banken en spaarfondsen kunnen nu stablecoin deposito’s bewaren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De OCC staat deze entiteiten toe om specifieke door klanten aangeboden stablecoin deposito’s te bewaren

De Office of the Comptroller of the Currency (OCC) heeft gisteren een schrijven gepubliceerd waarin de bevoegdheid van nationale banken en federale spaarfondsen wordt verduidelijkt om namens klanten specifieke stablecoin deposito’s te bewaren.

Brian P. Brooks, de waarnemend Comptroller of the Currency, legde uit dat deze mogelijkheid bijdraagt aan een verbeterde stabiliteit van de regelgeving voor banken.

“Nationale banken en federale spaarfondsen houden zich momenteel met stablecoin gerelateerde activiteiten bezig, waarmee elke dag miljarden dollars gemoeid zijn. Dit advies biedt de banken binnen het federale banksysteem qua regelgeving meer zekerheid om die klantendiensten op een veilige en gezonde manier te verlenen.”

Het schrijven stelt Amerikaanse financiële instellingen formeel in staat om stablecoin deposito’s als reserves te bewaren, die een fiat valuta zoals de Amerikaanse dollar vertegenwoordigen.

De OCC is verantwoordelijk voor het reguleren van grote nationale banken zoals JP Morgan Chase en Wells Fargo; dit betekent dat de begeleiding van deze instantie enkel op nationale fondsen en federale banken van toepassing is. De Office publiceerde de brief naar aanleiding van een vraag van de banksector over haar nieuwe richtlijnen in bepaalde situaties.

De collega van de toezichthouder, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft haar steun uitgesproken voor de acties van de OCC.

In het schrijven van de OCC worden stablecoins gedefinieerd als cryptovaluta’s die door activa zoals fiat valuta ondersteund worden, en dan in het bijzonder de Amerikaanse dollar. De SEC herinnert het publiek eraan dat de terminologie die voor bepaalde digitale activa wordt gebruikt, mogelijk niet overeenkomt met hoe deze in hun wet- en regelgeving is gedefinieerd.

Dit betekent dat als dat je een cryptovaluta een ‘stablecoin’ noemt, dit niet hetzelfde is als de cryptovaluta als een effect te beschouwen.

“Wij zijn van mening dat marktdeelnemers een digitale activa zo kunnen structureren plus verkopen, dat het niet de veiligheid impliceert van de registratie, rapportage en andere vereisten van de federale effecten wetten”, aldus de verklaring.

“Het label of de terminologie die gebruikt wordt om een ​​digitale activa te beschrijven of een persoon die zich bezighoudt met of financiële activiteiten of diensten verleent met betrekking tot een digitale activa, hoeft niet noodzakelijk in overeenstemming te zijn met de manier waarop die activa, activiteit of dienst volgens de geldende wetten en regels van de SEC is gedefinieerd.”

De SEC moedigt individuen of partijen die van plan zijn een digitale activa te structureren en te verkopen aan om met al hun vragen contact met hen op te nemen.

“Het personeel staat klaar om met de marktpartijen in gesprek te gaan om hen zo bij te staan, plus om te overwegen, indien van toepassing, een ‘onpartijdige’ mening te verstrekken over de vraag of de activiteiten met betrekking tot een specifieke digitale activa aan de toepassing van de federale effecten wetten moeten voldoen”, sloot het schrijven af.