De op twee na rijkste man van Mexico zegt dat iedereen Bitcoin moet hebben

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De op twee na rijkste man van Mexico zegt dat iedereen Bitcoin moet hebben

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Close-up van Bitcoins bovenop Mexicaanse peso’s

Ricardo Salinas Pliego gelooft dat Bitcoin ‘internationale waarde’ heeft en dat ‘fiatgeld een bedrog is’

Ricardo Salinas Pliego, de op twee na rijkste man van Mexico, gelooft dat Bitcoin de komende dertig jaar het beste bezit zal zijn.

Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het bestuderen ervan en ik denk dat het [Bitcoin] een aanwinst is die onderdeel van de portfolio van elke belegger zou moeten uitmaken”, onthulde Salinas in een interview dat gisteren door de Morgan Creek Digital oprichter Anthony Pompliano op Twitter werd gedeeld. “Het is een activa dat waarde heeft, internationale waarde, dat op mondiaal niveau met een enorme liquiditeit verhandeld wordt.”

Met een nettowaarde van ongeveer 13,6 miljard dollar is Salinas een ondernemer die Grupo Salinas heeft opgericht, een groep van bedrijven die in de financiële dienstverlening, detailhandel, telecommunicatie en media sectoren actief is.

Vorig jaar werd bekend dat de Mexicaanse miljardair 10% van zijn liquide portfolio in Bitcoin had zitten. De beperkte voorraad van de cryptovaluta was een belangrijk aandachtspunt voor Salinas, want hij is geen fiatgeld fan vanwege het inflatoire karakter ervan.

“Fiat is een bedrog”, legde de zakenman uit. “Ik begon mijn carrière in 1981. De [Mexicaanse] peso was 20:1 [USD]. Vandaag zitten we op 20.000:1 … Het fiatgeld bedrog is inherent aan het fiatgeld systeem en we kunnen het vandaag in de Verenigde Staten terugzien. De monetaire emissie ging naar de maan, begrijp je. De dollar als hard geld is een grap.”

Hij wierp alsmede met soortgelijke zorgen een schaduw over Ethereum: “Daarom zeg ik over Ethereum, hoewel ze geen eindige voorraad hebben, geloof ik er niets van wat ze doen. Voor zover ik weet, geven ze meer uit en wordt jouw vermogen afgeschreven.”

En Salinas lijkt serieus te zijn met zijn suggestie dat elke belegger Bitcoin moet vasthouden. In een reactie op Twitter richting de MicroStrategy CEO Michael Saylor, zei Salinas: “Natuurlijk raad ik het gebruik van #Bitcoin aan, en ik en mijn bank werken eraan om de eerste bank in Mexico te zijn die #Bitcoin accepteert”.

Bitcoin boekte in het weekend een winst van 10% en presteerde beter dan veel altcoins. De Bitcoin dominantie is in de afgelopen drie weken zelfs weer in een stijgende lijn gegaan, na in mei een dieptepunt van minder dan 40% te hebben bereikt. De dominantie van Bitcoin staat op het moment van schrijven op 47,55%.