De opkomst van blockchain carrièrekansen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De opkomst van blockchain carrièrekansen

By Sanne Moonemans - Kort bericht
Bijgewerkt 22 July 2022
crypto interview

Blockchain staat vooral bekend als het systeem waarop Bitcoin gedijt, maar terwijl crypto voet aan de grond krijgt in de reguliere wereld op weg naar massale aanpassing, opent de technologie erachter een compleet nieuwe wereld van banen in de fintech-sector.

Ook loopbaanplatform LinkedIn merkte na een recent onderzoek dat crypto steeds populairder wordt. Banen met de crypto-gerelateerde zoektermen stegen vorig jaar met 395% in de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten goed voor bijna 40 procent van alle blockchain-banen

[inv-bloeien id=”8473138″]

Deze gegevens tonen een uitsplitsing per land van het aantal banen dat momenteel op LinkedIn staat en die “Blockchain” in de beschrijving in verschillende landen over de hele wereld bevatten.

Volgens gegevens verzameld van het carrièreplatform LinkedIn, hebben de Verenigde Staten het hoogste aantal banen in de blockchain-industrie in de aanbieding, met op het moment van schrijven 19029 vacatures op het platform. Dit is goed voor 39,73 procent van alle blockchain-gerelateerde vacatures die worden vermeld.

India staat bekend als de thuisbasis van een groot aantal technische banen. Het land volgt het voorbeeld in de LinkedIn-ranglijst met 9660 blockchain-banen vermeld, in totaal meer dan 20 procent van alle blockchain functies waarvoor wordt geadverteerd.

Landen met de meeste interesse in blockchain-banen in het afgelopen jaar

[inv-bloeien id=”8477584″]

[inv-florish id=”8475054″]

Deze gegevens laten zien hoe de populariteit van Google-zoekopdrachten voor ‘blockchain-banen’ de afgelopen vijf jaar heeft gefluctueerd. Deze gegevens zijn afkomstig van Google Trends, die de zoekterm een populariteitsclassificatie tussen 0-100 binnen het opgegeven tijdsbestek annoteert.

Ondanks de voorzichtige aanpassing van cryptocurrencies in Singapore, is de interesse van gebruikers van zoekmachines hier de hoogste ter wereld, met een score van 100 op 100. De Aziatische stadstaat verwelkomt de technologieën van cryptocurrency, waarbij 2,01 procent van de vacatures afkomstig is uit Singapore.

Volgens de voorzitter van de Pakistaanse Kamers van Koophandel en Industrie (FPCCI) heeft de lokale bevolking in totaal $ 20 miljard geïnvesteerd in cryptocurrencies, en deze piek in interesse weerspiegelt zich in het zoekvolume dat uit dit land komt. Naar westerse maatstaven zouden inwoners van Pakistan, een door armoede geteisterd derdewereldland, kunnen profiteren van de opkomst van crypto en de werkgelegenheid die daarmee gepaard gaat.

Het Verenigd Koninkrijk scoort vijfde in termen van de meeste blockchain-banen waarvoor wordt geadverteerd met 3,16 procent, wat overeenkomt met het zoekvolume van het Britse eiland. Volgens Google Trends scoort het Britse zoekvolume 30 op 100.

Californië biedt de meeste blockchain-banen in de Verenigde Staten

[inv-florish id=”8396650″]

In dit gedeelte worden de statistieken in de VS per staat uitgesplitst, aangezien de Verenigde Staten het grootste aantal blockchain-gerelateerde vacatures bieden.

Aangezien Silicon Valley zich in de staat Californië bevindt, waar een aantal crypto-gerelateerde start-ups zijn gevestigd, is het geen verrassing dat deze staat het hoogste aantal blockchain-banen op het platform biedt met bijna 22 procent van alle Amerikaanse vacatures.

New York is het centrum van de wereld, zo wordt gezegd. Dit geldt ook voor blockchain-banen, aangezien 11,51 procent van de blockchain-banen, een totaal van 2305 op het moment van schrijven, in deze staat voor het grijpen ligt.

Regio’s in de VS met de meeste interesse in blockchain-banen in het afgelopen jaar

[inv-bloeien id=”8477636″]

[inv-bloeien id=”8475126″]

Gezien het aantal vacatures dat de staat New York heeft, 11,51 procent van alle vacatures in de VS, is het logisch dat de interesse en het zoekvolume voor blockchain-werkgelegenheid in New York de hoogste in het land is.

Op de voet volgen Minnesota, met een score van 96 van de 100 in zoekvolume, Californië met 83 van de 100 en de staat Georgia met 73 punten.

Nieuwe banen gecreëerd door blockchain

CoinJournal sprak met Kristi en Stan, oprichters van het Business Blockchain Certificate Program, over de werkgelegenheidskansen die de blockchain heeft gegeven. Ze zien een sterke stijging van de belangstelling voor de cursussen die ze geven, in lijn met de stijging van het aanbod van banen.

Heb je een aanzienlijke groei gezien in de vraag van studenten die zich inschrijven voor deze cursus, sinds je bent begonnen?

We hebben sinds de start in 2019 een gestage groei gezien in de vraag naar de cursussen binnen het Blockchain for Business Certificate Program. We zijn halverwege het derde jaar van het programma en hebben elk jaar een toename van studenten gezien. De Blockchain for Business-cursus die in onze winterperiode (momenteel) werd gegeven, groeide bijvoorbeeld met bijna 50% van vorig jaar tot dit jaar.

Kun je een korte schets geven van wat de cursus studenten biedt en hoe je denkt dat het hen zal helpen?

Het Portland State University Blockchain for Business-certificaatprogramma is gericht op zakelijke implicaties en voordelen van blockchain en gerelateerde technologieën. Het certificaat bestrijkt drie gebieden: fundamenten zoals architecturen en tokenomics, bedrijfsstrategieën voor het creëren en vastleggen van waarde, en opkomende technologieën, waaronder metaverse, digitale tweelingen, internet of things en kunstmatige intelligentie. Blockchain en andere exponentiële technologieën zullen elk aspect van het bedrijfsleven beïnvloeden.

Met de vaardigheden die ze in ons programma opdoen, zullen studenten begrijpen hoe deze technologieën de efficiëntie, transparantie en veiligheid verhogen. Bovendien krijgen ze uit de eerste hand kennis over hoe de technologie de samenwerking en innovatie tussen meerdere bedrijven kan ondersteunen. Onze pedagogiek omvat lezingen, video’s en softwarelabs, evenals wekelijkse workshops met experts en adviesprojecten met bedrijven.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste motiverende factoren achter de beslissing van studenten om deze cursus te volgen?

Dit is de afgelopen drie jaar enigszins geëvolueerd. Aanvankelijk waren studenten die deze cursussen volgden gemotiveerd door het concept, de relatieve nieuwheid en het unieke karakter van blockchain en gedistribueerde grootboeksystemen. Dit zijn nog steeds motiverende factoren, maar nu zien we dat veel studenten zich inschrijven op basis van de reputatie die de opleiding de afgelopen drie jaar heeft opgebouwd. Studenten die onze cursussen volgen, werken rechtstreeks met bedrijven en blockchain-bedrijven, zodat zowel de studenten als werkgevers hun positieve ervaringen delen.

Waarom denk je dat deze vaardigheden steeds belangrijker worden?

Enterprise Blockchain en Distributed Ledger-technologie wint terrein in de zakenwereld. Als je het Blockchain Spectrum-rapport van Gartner in overweging neemt, wordt voorspeld dat deze technologieën rond het jaar 2025 de volwassen fase zullen ingaan. Studenten die het programma nu volgen, zullen waarschijnlijk in de komende twee jaar afstuderen en ze in bedrijven plaatsen, net wanneer de technologie mainstream begint te worden.

Onze bevindingen laten zien dat Blockchain-banen veel vaker voorkomen in de VS, waarom denk je dat de VS zo ver voorligt op de rest van de wereld als het gaat om blockchain-werkgelegenheid?

Vacatures die op internationale vacaturesites worden geplaatst, schuiven sterk naar de VS en Europa, maar China, India en andere Aziatische bedrijven breiden hun blockchain-personeelsbestand ook snel uit.

Geloof je dat Blockchain-cursussen zoals die van jou in de toekomst meer gemeengoed zullen worden in het hoger onderwijs?

Ja! We zien dat veel meer universiteiten cursussen beginnen aan te bieden rond deze technologie. Een van onze partners, Simba Chain, die een low-code ontwikkeltool biedt, werkt momenteel samen met 26 universiteiten wereldwijd en ziet de vraag naar zijn diensten snel toenemen. Er is vraag naar Blockchain-vaardigheden omdat bedrijven het potentieel erkennen dat het heeft om hun industrieën te ontwrichten.

In een Fortune-artikel Fortune getiteld “Hiring for crypto and blockchain jobs is exploding” van 13 januari 2022, blijkt uit gegevens van LinkedIn die woensdag zijn vrijgegeven dat van 2020 tot 2021 vacatures met titels als “cryptocurrency”, “blockchain” en “Bitcoin ,’ en ‘Ethereum’ zijn in de VS jaar op jaar met 395% gestegen. Ter vergelijking: het aantal vacatures in de technische sector groeide met ongeveer 98%.

Verwacht je dat educatie rond crypto en blockchain onderdeel gaat worden van het algemeen onderwijs? Zo ja, wanneer en hoe zie je dit gebeuren?

Ja, dit is wat we geloven. Op dit moment bieden veel business schools stand-alone cursussen aan over de basisprincipes van Crypto, Distributed Finance (DeFi) of Blockchain/DLT. De volgende fase is het integreren van vakken in bestaande cursussen.

Op onze eigen universiteit gebeurt dit al. Een fintech-cursus behandelt bijvoorbeeld Decentralized Finance (DeFi), een supply chain-cursus behandelt de herkomst en track & trace-mogelijkheden en een boekhoudcursus behandelt auditimplicaties. Onze digitale marketingcursus zal binnenkort metaverse marketingconcepten bevatten, en we voorzien dat veel andere cursussen aan onze universiteit en anderen deze onderwerpen snel zullen opnemen, aangezien bedrijven deze kennis nodig hebben.

Andere disciplines buiten de informatica, waaronder rechten, communicatie, kunst en architectuur, en zelfs archeologie beginnen deze onderwerpen op te nemen.

 

Het is duidelijk dat de technologie rond blockchain een blijvertje is en in de toekomst veel aspecten van ons leven zal veranderen. Op weg naar massale acceptatie van cryptocurrencies en ander gebruik van de blockchain, zullen de kansen in verband met de opkomst ervan in alle sectoren blijven groeien.