De oplossing van Bitcoin is niet elegant, aldus de CEO van Algorand

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De oplossing van Bitcoin is niet elegant, aldus de CEO van Algorand

By Hassan Maishera - Kort bericht

De CEO van Algorand Foundation zei dat hij een grote fan is van Bitcoin, maar de cryptocurrency schiet tekort in bepaalde aspecten.

De CEO van Algorand Foundation besprak verschillende aspecten van de cryptocurrency-ruimte tijdens een recent interview met de LA Times. Tijdens het interview zei Silvio Micali dat de oplossing van Bitcoin niet elegant is.

Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over Bitcoin, zei Micali:

“Ik ben ingegaan op het hoofdidee. De gedachte is mooi, maar op de een of andere manier is de oplossing niet bepaald elegant. We streven allemaal naar schoonheid en elegantie in wat we doen. Bitcoin absorbeert net zoveel elektriciteit als een klein land, en we gaan net zoveel elektriciteit verbruiken als ongeveer 10 huishoudens. [Algorand gebruikt een zogenaamde pure proof-of-stake-methode voor het valideren van transactieblokken, versus het veel energie-intensievere proof-of-work-systeem van bitcoin.]”

Micali voegde eraan toe dat de blockchain-ruimte nog in de kinderschoenen staat en nog een lange weg te gaan heeft. Hij verklaarde dat er verschillende generaties blockchain-technologieën tegelijkertijd werken:

“We leven in een zeer verdeelde wereld. We hebben blockchain 1.0, 2.0, 3.0, 4.0 – wat volgens mij Algorand is – die naast elkaar bestaan. Dat is heel uniek. Als je kijkt naar de Industriële Revolutie … had je meer en meer geavanceerde [technologieën], en meestal bestaan deze dingen niet naast elkaar. We bevinden ons op een zeer uniek moment waarin er extreem geavanceerde blockchains zijn zoals de onze en wanneer er zeer vroege generatie blockchains zijn die er tegelijkertijd blijven zijn.

De CEO van Algorand voegde eraan toe:

“Op het moment dat de blockchain wordt gebruikt voor transacties, zullen naar mijn mening de weinige blockchains die echt in staat zijn om tegen zeer lage kosten transacties uit te voeren ontstaan. Wanneer traditionele financiën op de blockchain komen, zul je zien dat de blockchains die echt op een massale en transactionele manier worden gebruikt, gaan versnellen. En enkele waarden [zoals bitcoin] zullen misschien blijven.”

Algorand is een van de toonaangevende cryptocurrencies ter wereld. De Algorand Foundation heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met voetbalbestuursorgaan FIFA en is de officiële blockchain-partner geworden voor de komende FIFA 2022 World Cup.