De overwinning van Joe Biden zou heel weinig voor crypto kunnen betekenen – hier zijn 5 redenen waarom

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De overwinning van Joe Biden zou heel weinig voor crypto kunnen betekenen – hier zijn 5 redenen waarom

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de verkozen president Joe Biden met een masker die een toespraak voor een Amerikaanse vlag houdt

Sinds de verkiezingen heeft Bitcoin en de rest van de cryptomarkt veel succes geboekt. Vorige week kwam Bitcoin op het hoogste marktkapitalisatie niveau ooit uit, waardoor velen voorspelden dat Bitcoin voor het einde van het jaar de 20.000 dollar grens zal bereiken.

De implicaties van een Biden administratie op de cryptomarkten zijn tot dusver onduidelijk. Biden heeft tot op dit moment nog geen publiekelijke standpunten over cryptogeld ingenomen, maar wordt door sommigen wel gecrediteerd als iemand die gedeeltelijk voor het gebruik van encryptie en cryptografie is.

In de jaren negentig was Biden de voorzitter van een gerechtelijke commissie en introduceerde hij twee wetsvoorstellen die van nature tegen encryptie waren. Sommigen beweren dat dit tot de inspiratie voor gecodeerde berichten heeft geleid – een aantoonbaar belangrijke voorloper voor DLT en blockchain technologie.

Biden heeft zijn standpunt over encryptie nu schijnbaar afgezwakt en beweert dat de privacy van consumentengegevens een belangrijke kwestie is. Zonder encryptie is het namelijk moeilijk in te zien hoe internetgebruikers hun gegevens tegen kwaadwillende derden en social media kunnen beschermen.

Hier zijn 5 redenen waarom de overwinning van Biden weinig invloed op de recente prijsactie van de cryptomarkt heeft gehad:

Geen beleidsstandpunten

Biden heeft tijdens zijn presidentiële campagne opmerkelijk weinig uitspraken over Bitcoin of crypto gedaan. Toegegeven, er zijn dringender zaken die te midden van een pandemie en zwakkere economische vooruitzichten hoger op de beleidsagenda liggen, maar op hun huidige koers loopt de Verenigde Staten het risico om elk soort concurrentievoordeel te verliezen dat ze mogelijk in de crypto-omgeving hebben.

Ripple heeft aangekondigd dat het dankzij een onvriendelijke Amerikaanse regelgevingsomgeving de locatie van haar hoofdkantoor gaat verplaatsen, omdat de SEC nog steeds tegen crypto op oorlogspad is. Dit door herhaaldelijk voorstellen voor ETF crypto producten te blokkeren, de TON inspanningen van Telegram te ontmantelen, Facebook’s Libra te dwarsbomen en te weigeren cryptotokens als een afzonderlijke activaklasse voor effecten te classificeren.

Het zal interessant zijn om te zien of de Verenigde Staten dit pad van het negeren en verstoren van de cryptowereld de komende vier jaar zal blijven volgen, of dat het ‘slimme geld’ dat van institutionele beleggers afkomstig is in staat zal zijn om Biden een andere methode te verkiezen om zo een vriendelijkere omgeving te creëren.

Halving in mei

Marktcycli zijn essentieel om de pieken en dalen van cryptoprijzen te begrijpen. De Bitcoin halving in mei, waardoor de beloning voor miners met de helft verminderd werd, is aantoonbaar een veel krachtigere voorloper van de recente prijsstijgingen dan de Amerikaanse verkiezingen.

Het is onduidelijk of Satoshi Nakamoto de halvingen als zodanig opzettelijk gepland heeft, aangezien ze in verkiezingsjaren plaatsvinden, maar het feit dat ze dit doen maakt het moeilijker om de impact van de Amerikaanse verkiezingen op schommelingen in de markt te beoordelen.

Sommige bronnen hebben gesuggereerd dat de enorme crash die we in maart zagen, te wijten was aan een uitverkoop door miners op het Bitcoin netwerk, in plaats van aan een paniek op de markt die door de introductie van Covid lockdown maatregelen veroorzaakt werd.

Er bestaat een theorie dat miners al vóór de halving wisten dat ze moesten verkopen als de prijs nog relatief hoog was (ongeveer 9.000 tot 10.000 dollar) voordat hun beloning verminderde.

Het bewijs? Veel van de verkochte Bitcoins was volgens een blockchain analyse ‘nieuwe’ Bitcoin, dus dit sluit de uitverkoop op de markt uit, aangezien het hier veelal om oudere Bitcoins gaat.

PayPal ondersteuning

De aankondiging dat PayPal komend jaar een volledige ondersteuning aan Bitcoin (en enkele andere cryptovaluta’s) gaat bieden was groot nieuws voor de crypto-industrie wat betreft het bevorderen van acceptatie inspanningen.

Het platform heeft de sprong waarschijnlijk deels gemaakt vanwege het groeiende vertrouwen dat crypto jaar na jaar geld opbrengt en tevens vanwege het feit dat PayPal het moeilijk heeft omdat de markt haar oorspronkelijke bedrijfsmodel achter zich laat; Apple en Google Pay zijn services die waarschijnlijk veel klanten van het online betalingsplatform hebben weggekaapt.

Niettemin zou een crypto-ondersteuning een wederzijds voordelige regeling kunnen zijn, zowel voor PayPal om haar klantenbestand uit te breiden als voor het verlenen van legitimiteit aan crypto voor particuliere beleggers die momenteel nog de kat uit de boom kijken.

Institutionele investeringen

Een andere factor die wellicht een veel grotere impact dan de presidentiële overwinning van Biden heeft gehad, is het aantrekken van institutionele beleggers.

Greyscale en Square hebben hun bezit met miljarden dollars vergroot in een beweging die in de traditionele investeringswereld veel stof heeft doen opwaaien. Hiervoor zijn verschillende mogelijke redenen, maar in de eerste plaats dankzij Bitcoin die bewijst dat het in staat is om de recente economische problemen die door de pandemie veroorzaakt zijn te doorstaan, evenals de Bitcoin marktcyclus die haar volgende bull cyclus nadert.

Institutionele beleggers zijn zeer bekend met de werking van marktcycli. Ze gebruiken dezelfde aan- en verkooptechnieken op andere markten. Dit zou kunnen betekenen dat zij, wanneer de tijd rijp is, Bitcoin als een uitgelezen kans zien om hun cryptovaluta te verkopen om zo na de recente accumulatiefase hun winst te pakken.

Een andere reden waarom Amerikaanse investeerders mogelijk de markt zullen betreden, is te wijten aan de bezorgdheid over het feit dat de Federal Reserve meer Amerikaanse dollars afdrukt om voor stimuleringspakketten te betalen. Dit zou op de lange termijn een devaluatie van de Amerikaanse dollar tot gevolg kunnen hebben, waardoor het kopen van activa zoals Bitcoin investeerders in staat zal stellen zichzelf tegen inflatie en decentralisatie van hun fiat activa te beschermen.

De Central Bank Digital Currencies komen er zeer binnenkort aan

China, de Bahama’s en vele andere landen lopen in termen van CBDC’s ver op de Verenigde Staten voor. Dit is nog een reden waarom de Verenigde Staten zich zorgen zou kunnen maken dat het snel achterop zal geraken, aangezien dit soort projecten crypto vanuit het oogpunt van bankieren en investeren een legitimiteit laten zien.

Banken hebben zich de afgelopen jaren meer verdiept in het mogelijke gebruik van blockchain en DLT’s, en hun steun zou het omslagpunt kunnen zijn om vanuit de hele banksector brede investeringen aan te moedigen.