De prijs van Litecoin is week na week 13% hoger: wat nu?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De prijs van Litecoin is week na week 13% hoger: wat nu?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Litecoin bovenop een laptop

Litecoin’s prijs slaagde erin om de afgelopen week tweecijferige winsten te boeken. Wat is de reden achter de prijsstijging en wat zal de toekomst LTC brengen?

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

Litecoin zit al sinds eind januari in een opwaartse trend, met een prijs die langzaam tot 230 dollar opliep. Een recente terugval bracht de prijs echter naar een dieptepunt van 186,50 dollar voordat het weer omhoog sprong. Litecoin is op dit ogenblik vrij stabiel en naarmate het haar recente hoogtepunt nadert, bereidt het zich op de volgende stap voor.

De algemene vooruitzichten van Litecoin zijn behoorlijk optimistisch, zowel vanuit een fundamenteel als technisch standpunt. Technische analisten zoals Nebraskan Gooner zagen de correlatie tussen BTC en LTC en keken naar hun prestaties uit het verleden om de volgende stap van LTC te bepalen:

Als we naar haar wekelijkse prestaties kijken, dan heeft LTC een week op week winst van 13,22% geboekt, beter dan de 9,02% winst van BTC en het 0,68% verlies van ETH.

Op het moment van schrijven wordt Litecoin voor 218 dollar verhandeld, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een winst van 79,08% vertegenwoordigt. Litecoin is op dit moment, met een waarde van 14,45 miljard dollar, de achtste grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie.

LTC/USD  analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Al kijkend naar de dagelijkse prijsgrafiek vertoont Litecoin sinds 28 januari een gestage stijging. De cryptovaluta slaagde erin om 230 dollar te bereiken voordat het een gezonde pullback kreeg die schijnbaar op de 23,6% Fib retracement markering eindigde.

Na het plaatsen van een Doji kaars (een indicator voor een trendomkering) gisteren, ging LTC omhoog en beproeft het nu het 220 dollar niveau.

LTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht laat zien dat de dagelijkse RSI van Litecoin, met een waarde die momenteel op 70,40 ligt, net het overbought gebied is binnengegaan.

LTC/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Als we op het uurlijkse tijdsbestek van Litecoin inzoomen, dan zien we de kracht van het 23,6% Fib retracementniveau van 205 dollar, dat tegen alle eerdere terugtrekkingen standhield. LTC wordt nu echter met een directe weerstand in de buurt van het 220 dollar niveau geconfronteerd, dat het overbruggen moet als het 230 dollar of meer wil bereiken.

LTC/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De zone zo rond de 220 dollar moet als een ‘kantel zone’ beschouwd worden, aangezien het cruciaal is dat LTC deze passeert om verder omhoog te kunnen komen. Als de cryptovaluta hier niet in slaagt, dan is het vrij waarschijnlijk dat deze naar beneden zal gaan.