De prijs van Polkadot (DOT) is van week op week met 50% week gestegen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De prijs van Polkadot (DOT) is van week op week met 50% week gestegen

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Polkadot concept afbeelding

De prijs van Polkadot (DOT) boekte een week op week winst van 50% naarmate het dichter bij de 50 dollar kwam. Is DOT er klaar voor om de 50 dollar te halen of zal het op korte termijn terugzakken?

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

Polkadot heeft de afgelopen week een forse prijsstijging meegemaakt, dit voornamelijk vanwege haar fundamentele factoren. Het algemene marktsentiment rond de cryptovaluta is extreem optimistisch naarmate het ontwikkelingsteam de Rococo upgrade heeft uitgerold. Deze update loste veel bugs op, introduceerde een aantal functies en voegde zeven parachains toe, namelijk: Tick, Trick, Track, KILT protocol, Plasm_Network, polkaBTC en het AcalaNetwork.

DOT slaagde erin om van week tot week een winst van 49,03% te boeken. In vergelijking met andere cryptovaluta’s presteerde DOT beter dan de 18,18% winst van BTC en het 6,96% verlies van ETH.

Op het moment van schrijven verhandelt DOT voor 38 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 127,84% vertegenwoordigt.

DOT/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Polkadot (DOT) eindigde schijnbaar (in ieder geval kort) in een opwaartse trend na het bereiken van 42,22 dollar op zaterdag. Met haar prijs die momenteel in een gezonde retracement stand zit, geloven maar heel weinig mensen dat dit de top voor DOT is.

DOT wordt op haar huidige hoogste punt ooit met een sterke weerstandszone geconfronteerd, en heeft een boost in volume en koopkracht nodig om deze te kunnen passeren. Aan de andere kant ligt het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau op het 23,6% Fib retracement niveau van 33,46 dollar.

DOT/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron:  TradingViewDe RSI van DOT bevindt zich op het dagelijkse tijdsbestek nu al meer dan een week in het overbought gebied. Met haar huidige dalende waarde ligt de RSI echter op schema om opnieuw in de reguliere handelsrange te komen. De huidige waarde ligt op 76,88.

DOT/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

DOT/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingViewHet uurlijkse tijdsbestek van DOT is iets minder optimistisch, aangezien de cryptovaluta zich momenteel terugtrekt. Polkadot vecht op dit ogenblik met een gereduceerd volume met zowel de 21-uurs als de 50-uurs EMA’s.

Of de cryptovaluta deze korte termijn strijd nu wint of verliest, het algemene sentiment blijft echter extreem optimistisch en DOT staat, volgens verschillende analisten, op het punt om zeer binnenkort de 50 dollar te halen.