De relevantie van Crypto als waardeopslag zal blijven toenemen, aldus CEO DBS

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De relevantie van Crypto als waardeopslag zal blijven toenemen, aldus CEO DBS

By Hassan Maishera - Kort bericht

Cryptocurrencies worden door een toenemend aantal investeerders als een waardeopslag beschouwd.

Piyush Gupta, de chief executive officer (CEO) bij DBS Bank, is ervan overtuigd dat cryptocurrencies zoals Bitcoin zullen blijven adopteren als een waardeopslag. Hij vergeleek de cryptocurrency met goud en gelooft dat de status van Bitcoin de komende jaren zal toenemen.

Dat maakte Gupta bekend tijdens een interview met Bloomberg. Gupta verklaarde echter dat hij niet denkt dat cryptocurrencies het zullen overnemen van door de overheid uitgegeven fiat-valuta's. Hij zei;

“Regelgevers en politici zullen terughoudend zijn om de controle over het monetaire beleid en economische managementinstrumenten op te geven en zullen daarom zeer voorzichtig zijn met het laten groeien van privégeld. Dit gezegd hebbende, denk ik dat privégeld (crypto) zal blijven groeien als een betekenisvolle opslag van waarde, net zoals goud dat tegenwoordig is."

De daadwerkelijke use-case van Bitcoin is de afgelopen jaren onderwerp van discussie geweest. Volgens sommige deelnemers uit de industrie is Bitcoin een valuta, terwijl anderen geloven dat de leidende cryptocurrency een waardeopslag is.

Gupta voegde eraan toe dat hij denkt dat het voor cryptocurrencies erg moeilijk zou zijn om de traditionele fiat-valuta's te vervangen. Hij zei;

“De reden hiervoor is dat geld drie attributen moet hebben: een rekeneenheid, een ruilmiddel en een waardeopslag zijn. Particuliere munten hebben het moeilijk om de eerste twee te krijgen.”

Volgens Gupta vinden cryptocurrencies het moeilijk om de eerste twee te bereiken vanwege het gebrek aan een breder vertrouwen in de markt op dit moment en de extreme volatiliteit van Bitcoin en de andere toonaangevende cryptocurrencies.

Centrale banken over de hele wereld ontwikkelen centrale bank digitale valuta's (CBDC's), en Gupta heeft er vertrouwen in dat ze de komende jaren relevant zullen worden. Als zodanig adviseerde hij deelnemers uit de branche om de ontwikkelingen van CBDC's in de gaten te houden.