De Roemeense Centrale Bank keurt de overname van Twispay door Elrond goed

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Roemeense Centrale Bank keurt de overname van Twispay door Elrond goed

By Benson Toti - Kort bericht

Elrond zou de uitgifte van crypto-enabled debetkaarten kunnen onderzoeken, evenals stablecoins, DeFi en NFT's.

De Roemeense Centrale Bank heeft de overname door Elrond van Twispay goedgekeurd, een financiële dienstverlener die ook een vergunning heeft om elektronisch geld uit te geven.

De goedkeuring betekent dat Elrond nu gebruik kan maken van de e-geldlicentie om op blockchain gebaseerde technologie naar Europa's digitale financiële evolutie te brengen, zei de CEO van het platform, Beniamin Mincu, in een verklaring.

"Deze mijlpaal van de Roemeense Centrale Bank opent de deur voor EU-burgers, en binnenkort voor iedereen overal, om aanzienlijk te profiteren van waardestromen met vrijwel onmiddellijke afwikkelingstijden, tegen 100x minder kosten, met volledige transparantie en hogere betrouwbaarheid," zei hij.

Twispay, dat opereert onder toestemming van de Nationale Bank van Roemenië, heeft zichzelf strategisch gepositioneerd als een belangrijke betalingsoplossing met diensten die verschillende fiat-valuta's en betalingsopties integreren.

Het is ook een grote speler op het gebied van e-commerce, met paspoortregels waardoor het aanwezig is in het EER-blok (Europese Unie, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen).

"Elrond wil het nut van dit beproefde en gereguleerde raamwerk voor waardeoverdracht verbeteren en het tot zijn natuurlijke conclusie brengen door het aan te vullen met een blockchain-technologie die snel, schaalbaar en goedkoop is," legt Mincu verder uit.

Elrond kijkt naar crypto-betaalpassen, DeFi en NFT's

De overname van Twispay, een van de belangrijkste leden van zowel Visa als Mastercard op het gebied van kaartuitgifte en betrokkenheid van verkopers, zou ook van cruciaal belang kunnen zijn voor Elronds andere doel: het verkennen van de uitgifte van crypto-gekoppelde debetkaarten.

Ook mogelijk zou Elronds werk zijn om de e-money-licentie te exploiteren met een wettelijk regelgevend kader om stablecoins te ontwikkelen en uit te geven. Andere technologieën die het team verwacht te verkennen, zijn onder meer nieuwe gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi), non-fungible tokens (NFT's) en web3-applicaties.

Elrond, dat onlangs ook het betalingsplatform Utrust heeft overgenomen, kondigde voor het eerst plannen aan om Twispay in oktober 2021 over te nemen. De afgelopen maanden zegt het blockchain-platform nauw samen te werken met de relevante autoriteiten om het juridische, fiscale en financiële proces van het voltooien van de overname te waarborgen.

In de gesprekken is dan ook de input opgenomen van de Roemeense centrale bank, accountantskantoor Deloitte en Reff &Associates.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.