De SEC bevestigt VanEck’s Bitcoin ETF applicatie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De SEC bevestigt VanEck’s Bitcoin ETF applicatie

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag voor de Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), die door VanEck ingediend is, bevestigd. De commissie heeft nu 45 dagen de tijd om de aanvraag goed te keuren of af te wijzen

De Amerikaanse SEC heeft het 19-b SEC-formulier geaccepteerd, dat door VanEck is ingediend, met betrekking tot hun voornemen om een Bitcoin ETF te lanceren. De commissie heeft de Bitcoin ETF applicatie afgelopen maandag bevestigd en heeft officieel haar 45-dagen beoordelingsproces geopend om haar eerste beslissing over het voorstel te nemen.

De SEC moet de aanvraag vóór het einde van de eerste 45-dagen herzieningsperiode goedkeuren, weigeren of verlengen. De commissie kan haar besluit tot maximaal 240 dagen verlengen. VanEck heeft eerder dit jaar zijn Bitcoin ETF aanvraag bij de regelgevende instantie ingediend.

Het bedrijf heeft in het verleden verschillende voorstellen ingediend, maar de commissie heeft deze allemaal afgewezen, onder verwijzing naar marktmanipulatie en diverse andere redenen om de verschillende Bitcoin ETF aanvragen af te wijzen.

De crypto-omgeving is echter optimistisch dat de Verenigde Staten eindelijk een Bitcoin ETF zal goedkeuren, aangezien president Joe Biden de cryptovriendelijke Gary Gensler als de volgende voorzitter van de commissie zal benoemen. Gensler leidde eerder de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en heeft de afgelopen jaren bij de MIT over blockchain technologie les gegeven.

Canada werd het eerste Noord-Amerikaanse land dat een Bitcoin ETF goedkeurde. Na de goedkeuring van de Purpose Bitcoin ETF heeft Canada nog twee Bitcoin ETF’s goedgekeurd, en dat kunnen er de komende maanden nog meer worden.

Als de SEC de VanEck aanvraag goedkeurt, dan zou dit de eerste Bitcoin ETF in de Verenigde Staten zijn. VanEck diende zijn Bitcoin ETF in bij de Cboe BZX Exchange, waarbij Cboe begin deze maand haar 19b SEC-formulier publiceerde. Zodra het document op het federale register gepubliceerd is, krijgt het grote publiek 21 dagen de tijd om op het portaal van de SEC kanttekeningen over de ETF in te dienen.

Naast VanEck hebben WisdomTree en Valkyrie dit jaar ook Bitcoin ETF goedkeuringen aangevraagd. De bedrijven geloven dat de Bitcoin exchange-traded funds de nieuwe futures zijn, aangezien institutionele beleggers een enorme vraag naar de beleggingsinstrumenten tonen.

De institutionele investeringen in BTC en andere cryptovaluta’s nemen toe, omdat ze de toonaangevende digitale valuta momenteel als een hedge tegen inflatie beschouwen.