De SEC zou Bitcoin ETF bij 2 biljoen dollar marktkapitalisatie overwegen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De SEC zou Bitcoin ETF bij 2 biljoen dollar marktkapitalisatie overwegen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Bitcoin ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou een Bitcoin exchange traded fund (ETF) overwegen als de marktkapitalisatie van Bitcoin 2 biljoen dollar bereikt

Cathie Wood, de CEO van Ark Investment Management, is van mening dat het onwaarschijnlijk is dat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt als de marktkapitalisatie van de cryptovaluta lager dan een biljoen dollar is. Ze maakte dit duidelijk tijdens een lezing op het ETF Trends Big Ideas evenement van afgelopen dinsdag.

Volgens Woods moet aan een grote vraag worden voldaan voordat de SEC zich op haar gemak bij een Bitcoin ETF op de markt voelt. De crypto-omgeving vecht al bijna een half decennium om een ​​Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen.

Ondanks verschillende pogingen van VanEck en anderen, moet de SEC nog een Bitcoin ETF goedkeuren. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Bitcoin nog maar 8 miljard dollar van de 600 miljard dollar af. Volgens de analyse van Woods moet de Bitcoin markt dus haar marktkapitalisatie verdubbelen eer dat de Securities and Exchange Commission kan overwegen om een ​​Bitcoin ETF goed te keuren.

Woods gaf toe dat ze optimistisch over een Bitcoin ETF zou zijn als Gary Gensler, de voormalige CFTC commissaris en digitale valuta MIT professor, als SEC voorzitter aangesteld wordt. President Joe Biden heeft de naam van Gensler voor de rol naar voren gebracht en Woods denkt dat zijn pro-Bitcoin standpunt de cryptowereld zou helpen de langverwachte Bitcoin ETF te verkrijgen.

Indien benoemd, dan zou Gensler de meest cryptodeskundige SEC chairman zijn. Gensler verklaarde echter dat hoewel hij in Bitcoin gelooft, hij meer in blockchain technologie en smart contracts gelooft.

Woods is erg optimistisch over de BTC prijs

Cathie Woods sprak daarnaast over de prijs van Bitcoin terwijl ze enkele gewaagde voorspellingen deed over de prijs en acceptatie van de cryptovaluta. Met MicroStrategy als voorbeeld gelooft Woods dat als elk S&P 500 bedrijf 1% van hun activa in Bitcoin zou investeren, de prijs van de cryptovaluta ten opzichte van de huidige prijs met 40.000 dollar zou stijgen.

Woods is verder van mening dat als instellingen tussen de 2,5% en 6,5% van hun fondsen aan Bitcoin toewijzen, de prijs met 200.000 tot 500.000 dollar kan stijgen. De leidende cryptovaluta steeg vorig jaar met meer dan 400% en begon 2021 uitstekend na het bereiken van een nieuw record van bijna 42.000 dollar. Sindsdien heeft het momentum verloren en wordt het momenteel op de meeste uitwisselingen boven de 32.000 dollar verhandeld.