De SMBC sluit zich bij een blockchain netwerk aan om de efficiëntie te verbeteren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De SMBC sluit zich bij een blockchain netwerk aan om de efficiëntie te verbeteren

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Het hoofdkantoor van de SMBC in Tokio, Japan

De Sumitomo Mitsui Bank Corporation heeft een intentieverklaring ondertekend om lid te worden van het Beta Network van Contour en om een lidmaatschap bij Komgo uit Zwitserland te verkrijgen.  

De Sumitomo Mitsui Bank Corporation (SMBC) heeft bevestigd dat het zal toetreden tot het Beta Network van Contour en heeft ook het lidmaatschap verworven van het Zwitserse Komgo, ‘s werelds eerste op blockchain gebaseerde platform voor een grondstoffenhandel ecosysteem.

Bovendien is de SMBC bezig met de lancering van het R3 Conda’s Marco Polo handelsdigitalisatieplatform.

De SMBC was gedreven om zich bij het blockchain consortium aan te sluiten na de werkonderbrekingen die door de coronavirus pandemie veroorzaakt werden en de druk om temidden van een crisis efficiënt te kunnen functioneren.

De belangrijkste aandeelhouders van Komgo komen uit de bank-, olie- en handelssector. De SMBC is qua activa de op twee na grootste bank in Japan.

Het Beta Network van Contour is gebouwd op de Corda van de R3 en richt zich op digitaliseringsprocessen. En dan met name het creëren, uitwisselen, goedkeuren plus uitgeven van kredietbrieven (LC’s), wat meestal een omslachtig en tijdrovend proces is.

Het digitaliseren van deze handelsprocessen is vanwege de COVID-19 situatie voor alle deelnemers een topprioriteit geworden, aangezien een fysieke interactie sterk afgeraden wordt om de verspreiding van het virus te voorkomen.

De SMBC zal in staat zijn gebruik te maken van de digitale oplossingen van het netwerk, wat een digitaal end-to-end LC afwikkelingsproces voor zijn klanten biedt. Het zal de eerste Japanse bank zijn die zich bij het netwerk aansluit, enkele maanden nadat het systeem uitgebreid door 50 banken en bedrijven getest is. Het volgt daarmee de DBS Bank of Singapore.

“De SMBC versnelt zijn voortgang naar een digitale transformatie als onderdeel van zijn reactie op COVID-19. Met de succesvolle afronding van een Proof of Concept en momenteel bezig te zijn met het lanceren van het ‘Marco Polo’ handelsdigitalisatieplatform op de markt, wil de SMBC via de samenwerking met ‘Contour’ en ‘Komgo’ verdere stappen zetten om meer handelsdiensten met toegevoegde waarde aan onze klanten aan te bieden”, kondigde de bank in een persbericht aan.

Marco Polo is een duidelijke indicatie van de bereidheid van de bank om zich aan te passen aan de laatste technologieën. Het digitaliseringsplatform van de SMBC wordt ondersteund door TradeIX uit Dublin en R3 LCC uit New York. Het is gastheer voor een verscheidenheid aan spraakmakende leden van over de hele wereld, zoals de Bangkok Bank, Mastercard en BNP Paribas.

Vorige maand sloot de Sumitomo Mitsui Financial Group, Inc (SMFG) zich bij het Open Invention Network (OIN) aan met als doel de open source technologie te gebruiken, om zo aan de financiële behoeften van haar klanten te voldoen.

Met meer dan 2.500 bedrijfsdeelnemers is Keith Bergelt, de CEO van OIN, van mening dat zijn bedrijf de grootste ‘patent non-aggression community’ ter wereld is. Het algemene doel van het netwerk is het bevorderen van een voortdurende samenwerking en innovatie bij onderzoek, ontwikkeling en integratie van opkomende technologieën.