De Stellar Development Foundation investeert 550.000 dollar in SatoshiPay

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Stellar Development Foundation investeert 550.000 dollar in SatoshiPay

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De SDF heeft SatoshiPay 550.000 dollar aan converteerbare schuldbrieven verstrekt voor de ontwikkeling van hun B2B oplossing. De lening is op een kritiek moment in de groei van het bedrijf verstrekt, gezien de door de uitbraak van het coronavirus veroorzaakte scale-backs.

SatoshiPay, een aanbieder van crypto betalingsoplossingen, heeft onthuld dat de Stellar Development Foundation (SDF) via converteerbare schuldbrieven 550.000 dollar heeft geïnvesteerd.

Dit is de derde investering van de SDF via haar Enterprise Fund. De geldinjectie zal gebruikt worden om SatoshiPay te ondersteunen bij de ontwikkeling van haar B2B oplossingen voor grensoverschrijdende commerciële betalingen en digitale wallets.

Als één van de eerste bedrijven die commercieel gebruik maakten van de SDF, heeft SatoshiPay meer dan 650.000 euro aan betalingen verwerkt van 200.000 rekeningen. Solar, SatoshiPay’s open source wallet voor het Stellar netwerk, is in 40 verschillende landen meer dan 25.000 keer gedownload.

De SDF is SatoshiPay’s belangrijkste partner in het leveren van onderhoud en ondersteuning voor het gedecentraliseerde grootboek netwerk van Stellar. Deze investering zal naar verwachting een reeds solide partnerschap tussen de twee organisaties versterken. Het fungeert tevens als een krachtige steun voor het SatoshiPay merk.

Het inwisselen van de schuldbrieven zal naar verwachting tijdens de volgende financieringsronde van SatoshiPay plaatsvinden.

De subsidie ​​wordt voornamelijk gebruikt voor de ontwikkeling en marketing van de SatoshiPay B2B oplossing, die zich momenteel nog in de testfase bevindt. Het bedrijf verwacht binnen acht weken over een product in gesloten alfatests te beschikken en ergens in het vierde kwartaal van 2020 een openbare bèta productlancering te doen.

SatoshiPay heeft onthuld dat de eerste reacties op het product tot dusver positief waren. Bovendien schatten zij dat het segment van commerciële betalingen (dat het grootste segment van deze markt is), evenals entiteiten die zich zullen richten op het toestaan ​​van bedrijven om grensoverschrijdende commerciële betalingen te kunnen verrichten, 170 miljard euro aan jaarlijkse transactiekosten zullen genereren.

In het licht van de COVID-19 pandemie heeft SatoshiPay onmiddellijk actie ondernomen om de kosten te verlagen en de veiligheid van hun personeel te waarborgen. De investering van de SDF, gecombineerd met hun huidige kaspositie, heeft voor voldoende werkkapitaal gezorgd voor in de nabije toekomst.

Meinhard Benn, de CEO van SatoshiPay, verwacht een aanzienlijke groei door middel van hun bedrijfsmodel en crediteert hun ontwikkeling door de jaren heen aan de SDF.

“Met een stijgende vraag naar directe B2B betalingen, plus het volwassen worden van blockchain en het mogelijk maken van een betalingsrevolutie, geloven we dat wij een voorsprong hebben met ons bewezen en schaalbare blockchain bedrijfsmodel. Onze groei door de jaren heen zou niet mogelijk zijn geweest zonder de SDF, die een essentiële partner voor ons is geweest bij de ontwikkeling van onze technologie, en dit ook vandaag voortzet via deze investering”, zei Benn.

Tony Fabrizi, de CEO van Blue Star Capital PLC, een investeringsmaatschappij in betalingen, e-sports en technologie die een belang van 27,7% in SatoshiPay heeft, verwelkomt eveneens de investering door de SDF en stelt dat het “op een kritiek moment plaatsvindt in de ontwikkeling van het bedrijf.”