De Texas Blockchain Council kondigt een nieuwe proof of concept aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Texas Blockchain Council kondigt een nieuwe proof of concept aan

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de vlag van Texas naast een huis

De council leidt een blockchain proof of concept die door Hyland en Hedera Hashgraph aan de Secretary of State van Texas gepresenteerd werd

De nieuw gevormde Texas Blockchain Council, een handelsvereniging die in Texas het gebruik van blockchain technologie promoot, heeft gisteren aangekondigd dat ze een proof of concept hadden geleid om het gebruik van blockchain technologie te evalueren bij de beveiliging en verificatie van door de overheid uitgegeven documenten. De proof of concept werd door Hyland en Hedera Hashgraph aan de Secretary of State van Texas gepresenteerd.

Hedera Hashgraph is een op bedrijfsniveau gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en de bestuursraad van Hedera omvat Google, IBM, Boeing en de University College London. Het openbare en gedecentraliseerde karakter van hun platform maakt het zeer geschikt voor het bouwen van veilige en vertrouwde applicaties.

Mance Harmon, de mede-oprichter en CEO van Hedera Hashgraph, legt uit: “Hedera maakt het praktisch en kosteneffectief om de transparantie en verantwoordingsplicht van blockchain/openbare grootboeken naar een breed scala van identiteit, compliance, fraudebeperkende en andere use-cases te brengen. We zijn verheugd om Hyland en de Secretary of State van Texas te laten zien hoe blockchain/openbare grootboeken overheidsinstanties in staat stellen om de volgende generatie diensten kosteneffectief aan hun kiezers te leveren.”

Hyland is een toonaangevende aanbieder van content diensten voor organisaties wereldwijd die gespecialiseerd is in het leveren van software om verzoeken van burgerdocumenten te verwerken. Het maakt gebruik van blockchain technologie om zo de elektronische documenten die het uitgeeft te beveiligen en is in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Content Services Platforms tot een leider uitgeroepen.

Natalie Smolenski, die de bedrijfsontwikkeling voor de blockchain oplossingen van Hyland leidt, zei: “Een blockchain kan als een digitale notaris gebruikt worden. Dat maakt het perfect voor het valideren van officiële records, waaronder identiteitsdocumenten en inloggegevens. Overheden zullen blockchain gebruiken om fraude te voorkomen, risico’s te verkleinen, een efficiëntie te creëren en de kosten te verlagen.”

Het gisteren aangekondigde voorstel heeft betrekking op apostillen, een internationaal erkende methode voor het authenticeren van openbare documenten, die in de Verenigde Staten veelal door de Secretaries of States worden uitgegeven. Een overeenkomst die bekend staat als het Apostilleverdrag codificeerde het proces in 1961 tijdens de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht, wat betekent dat door de overheid uitgegeven apostillen in alle 118 landen als rechtsgeldige documenten erkend worden die het verdrag ondertekend hebben. De proof of concept is gericht op de evaluatie van blockchain technologie als een middel om elektronische apostillen of e-Apostilles uit te geven.