De Venezolaanse Petro worstelt om waarde te creëren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Venezolaanse Petro worstelt om waarde te creëren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Oorspronkelijk in 2018 ontwikkeld om de economische onrust op te lossen, worstelt de PTR nog steeds om als een legitieme valuta voet aan de grond te krijgen.

Het is nu twee jaar geleden dat de Venezuela de Petro (PTR) ontwikkeld werd als een reactie op de enorme economische onrust. De valuta heeft echter nog een lange weg te gaan alvorens deze erkend en aangenomen wordt.

Hoewel de nationale regering pogingen heeft ondernomen om vast te stellen dat de PTR voor ongeveer 80 dollar verhandeld zou moeten worden, kan deze voor slechts 8 dollar op de vrije markt gevonden worden. Deze prijsverschillen hebben de Venezolanen van streek gemaakt, aangezien er verwacht wordt dat zij de PTR kopen tegen de prijs die de regering verlangt.

De regering is vastbesloten om de Petro in de economie te integreren. Het is als de enige betalingsoptie bepaald voor het betalen van vakantiebonussen van openbare werknemers en voor burgers om hun paspoorten te kopen. De Petro kent eveneens een officiële wallet, genaamd de PetroApp, waarin gebruikers hun geld bewaren.

Alle inspanningen om het token als een geldige vorm van betaling vast te stellen, worden opzij gezet door de geschillen over de werkelijke waarde ervan. Verschillende bedrijven zijn gestopt met het accepteren van Petros, ook al blijft de regering het promoten als een legitieme vorm van betaling, wat heeft geleid tot spanningen tussen de regering en de bevolking.

Onlangs heeft het land ook geprobeerd om van Petro een betaalmethode te maken om artsen te compenseren voor hun werk tegen de COVID-19 pandemie.

Cryptovaluta’s zijn over het algemeen welkom in Venezuela. Bitcoin wordt als een stabielere en betere waardeopslag beschouwd in vergelijking met de Bolivar en de Petro, die naar verwachting beide zullen blijven depreciëren vanwege de impact van Amerikaanse sancties en de kelderende olieprijs die hun rol als olie-exporteur beïnvloeden.

Venezuela maakt de grootste economische ineenstorting, naast de oorlog van de afgelopen vijfenveertig jaar door. De omvang van hun verval overtreft de toestand in Zimbabwe onder het bewind van Robert Mugabe en zelfs in vergelijking met de ondergang van de Sovjet-Unie.

Het land overweegt momenteel om in onderlinge handelsafspraken de Amerikaanse dollar te verruilen voor de Russische roebel, die in de toekomst mogelijk iets meer kan betekenen. Er wordt gespeculeerd dat Venezuela met Rusland wil samenwerken als de pogingen om de economie te reguleren blijft haperen.