De Verenigde Staten neemt door Noord-Koreaanse hackers gestolen cryptovaluta in beslag

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Verenigde Staten neemt door Noord-Koreaanse hackers gestolen cryptovaluta in beslag

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een cyberbeveiligingsconcept

Autoriteiten hebben 280 BTC en ETH accounts gelokaliseerd waarvan zij denken dat ze in 2019 gestolen geld van hacks bewaren

De regering van de Verenigde Staten heeft hun werk tegen cryptohackers een stapje verder gezet, terwijl ze de zeggenschap proberen te verkrijgen over meer dan 280 Bitcoin en Ethereum accounts. Er wordt aangenomen dat deze accounts geld bevatten dat hackers uit Noord-Korea van twee crypto-uitwisselingen hebben gestolen.

Hoewel de gerechtelijke documenten de gehackte uitwisselingen niet bij naam noemden, onthulden ambtenaren dat de hacks bij twee afzonderlijke gelegenheden hadden plaatsvonden: 1 juli 2019 en 25 september 2019.

Tijdens het eerste hackincident wisten de hackers Bitcoin ter waarde van 272.000 dollar van alternatieve cryptovaluta’s en tokens te stelen. De groep had namelijk Proton, PlayGame en IHT Real Estate Protocol tokens buitgemaakt.

Tijdens het tweede hackincident hebben de hackers meerdere virtuele valuta’s geplunderd en vertrokken ze met meer dan 2,5 miljoen dollar.

Amerikaanse functionarissen onthulden dat een deel van hun onderzoek het gebruik van blockchain analyse omvatte om het gestolen geld van de twee gehackte uitwisseling portals naar de 280 accounts te kunnen traceren.

Gerechtelijke documenten illustreren hoe de hackers een techniek gebruikten, die bekend staat als ‘chain-hopping’, om het gestolen geld wit te wassen. Het houdt in dat geld via het ene type cryptovaluta opgehaald wordt en naar een ander type wordt ingewisseld.

Het ministerie van Justitie (DoJ) verklaarde dat de modus operandi voor de hackers het stelen van geld van de ene uitwisseling betrof, het geld over te boeken naar een andere uitwisseling, het meerdere keren te chain-hoppen en het geld uiteindelijk over te boeken naar de 280 BTC en ETH cryptorekeningen die ze opgespoord hebben.

Volgens de gerechtelijke documenten is een aanzienlijk deel van deze 280 adressen op de cryptogeld portals bevroren waar ze op bewaard zijn. Dit gebeurde onmiddellijk na de hacks, omdat de autoriteiten met de crypto-uitwisseling portalen samenwerkten om het geld op te sporen en de rekeningen te bevriezen, voordat het geld van één van deze rekeningen in fiat valuta kon worden omgezet.

De samenwerking tussen de crypto-uitwisselingen was essentieel bij de operaties, omdat er geen spoor van dit geld zou zijn geweest als de hackers erin waren geslaagd om het na hun hack in fiat geld om te zetten.

De Amerikaanse regering werkt eraan om formeel de controle over deze accounts over te nemen, zodat ze het geld naar de gehackte beurzen terug kunnen storten, of naar de gebruikers zelf in gevallen waarin de uitwisselingen die ze gedeponeerd hebben sinds de hacks gesloten zijn.

Het DoJ is van mening dat beide hacks verband houden met andere Noord-Koreaanse regelingen en witwasoperaties die ze eerder al in maart 2019 hadden ontdekt, waarbij twee Chinese staatsburgers werden aangeklaagd omdat ze de hackers hadden toegestaan ​​het gestolen geld via Chinese bedrijven wit te wassen.