De WFE roept op tot een universele classificatie voor crypto activa

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De WFE roept op tot een universele classificatie voor crypto activa

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Vlaggen van de wereld foto

De branchevereniging stelt dat een wereldwijde taxonomie de samenhang en efficiëntie van de regelgeving in verschillende rechtsgebieden zou helpen bevorderen

Met diverse nieuwe stablecoins en andere crypto activa die op de markt verschijnen, roept de World Federation of Exchanges (WFE) op tot de oprichting van een gemeenschappelijke taxonomie voor een verbeterde efficiëntie van de regelgeving.

De branchevereniging heeft bij de Financial Stability Board het verzoek ingediend om, samen met andere internationale normalisatie instellingen, te werken aan de totstandkoming, integratie en het gebruik van een wereldwijde taxonomie. Dit zal meehelpen om een algemeen begrip te krijgen over hoe de wereldwijde stablecoins (GSC) of crypto activa in hun eigen specifieke classificatie ingedeeld worden.

De WFE beweert dat dit zou helpen de kloof tussen verschillende rechtsgebieden te overbruggen en de dissonantie van de regelgeving te verminderen.

Bovendien is de WFE van mening dat een periodieke herziening van deze taxonomie ervoor zorgt dat GSC’s en crypto activa die volwassen zijn geworden en mogelijk opnieuw moeten worden geclassificeerd, efficiënter kunnen worden opgenomen en gereguleerd.

De WFE roept op tot een onderzoek en de ontwikkeling van drie specifieke gebieden: het genereren van classificaties via een taxonomie voor alle GSC’s en crypto activa, de toepassing van deze aanbevelingen op alle crypto activa, plus de toepassing van aanbevelingen voor grensoverschrijdende samenwerking en de vereisten voor het delen van de informatie met iedereen die GSC’s of crypto activa verhandelt.

De WFE heeft haar bezorgdheid geuit dat het ontbreken van een geformaliseerde en gecoördineerde aanpak van handhaving en toezicht als geheel kan bijdragen tot problemen met betrekking tot de marktintegriteit en consumentenbescherming.

De Chief Executive Officer van de WFE, Nandini Sukumar, benadrukt de steun van de organisatie voor een betere regelgeving rond cryptogeld.

“We ondersteunen de algemene ambitie om gefragmenteerde regelgevende benaderingen aan te pakken door voor een resultaatgerichtheid te kiezen, waarbij we het principe ‘hetzelfde bedrijf, hetzelfde risico, dezelfde regels’ toepassen; en voortbouwen op de behoefte aan een grensoverschrijdende samenwerking bij het toezicht op de wereldwijde stablecoins, zowel voor groothandel als detailhandel.”

Er bestaan verschillende industrie projecten die al aan een raamwerk zijn begonnen. Vorig jaar publiceerde de Enterprise Ethereum Alliance (EER) het Token Taxonomy Initiative (TTI), wat een raamwerk is waarmee bedrijven met uitgebreide definities en voorwaarden blockchain neutrale tokens kunnen bouwen.

Naast het verstrekken van de normen en definities van tokens, bevat het ook tokenspecificaties of ‘recepten’ die in bedrijven gebruikt kunnen worden. Deze recepten zijn gebaseerd op echte use-cases, zoals Microsoft’s Azure Blockchain tokens en de tokenisatie van smart contracts voor digitale activa.

Belangrijke deelnemers aan de TTI zijn onder meer Accenture, ConsenSys, EY, IBM, Intel, JP Morgan, Komgo en Microsoft.