De winst van Coinbase in het eerste kwartaal overtreft de totale omzet in 2020

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De winst van Coinbase in het eerste kwartaal overtreft de totale omzet in 2020

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De toonaangevende Amerikaanse crypto-uitwisseling Coinbase rapporteerde haar inkomsten over het eerste kwartaal, die de volledige inkomsten van het bedrijf in 2020 overtrof.

De crypto-uitwisseling Coinbase heeft gisteren, voorafgaand aan de beursnotering op 14 april, haar winst over het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt. Coinbase boekte, met een negenvoudige omzetstijging ten opzichte van vorig jaar, een historisch kwartaal; iets wat door een behoorlijke stijging van de Bitcoin prijs aangedreven werd.

Volgens het inkomstenrapport van het bedrijf steeg de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar tot ongeveer 1,8 miljard dollar. Dit is aanzienlijk hoger dan de 190,6 miljoen dollar die het in het eerste kwartaal van vorig jaar verdiende. Coinbase wees er echter op dat de resultaten voorlopig zijn en nog niet geauditeerd.

Het nettoresultaat van het bedrijf groeide tot tussen de 730 en 800 miljoen dollar, wat aanzienlijk hoger is dan de 31,9 miljoen dollar die er een jaar geleden werd opgetekend. De totale activa van het platform bedraagt momenteel 223 miljard dollar, wat neerkomt op een 11,3% marktaandeel van alle crypto-activa. Van deze 223 miljard dollar is 122 miljard dollar van instellingen afkomstig.

Coinbase is één van de grootste crypto-uitwisselingen en verwerkt als zodanig veel transacties. Het bedrijf registreerde in het eerste kwartaal van 2021 voor 335 miljard dollar aan transacties.

Op dit moment heeft Coinbase 56 miljoen geverifieerde gebruikers, waardoor het één van de toonaangevende crypto-uitwisselingen in de Verenigde Staten en alsook wereldwijd is. De crypto-uitwisseling ligt op schema om het recentste techbedrijf te worden dat met een hoge waardering op de markt komt.

De enorme groei van Coinbase is te danken aan de toegenomen interesse in de cryptomarkt, die het afgelopen jaar flink opbloeide ondanks de bredere economische strijd veroorzaakt door de coronavirus pandemie. Op de particuliere markt wordt Coinbase momenteel op 68 miljard dollar gewaardeerd, waarbij deze cijfers naar verwachting de 100 miljard dollar zullen bereiken wanneer er met een volledig verwaterd aantal aandelen rekening gehouden wordt.

Het bedrijf gaf toe dat de resultaten door de prestaties van de cryptomarkt beïnvloed worden. Het verklaarde dat “de maandelijkse gebruikers, het handelsvolume en dus de transactie inkomsten dankzij de volatiliteit van de Bitcoin prijs en de crypto-activa momenteel aanzienlijk fluctueren. Deze onvoorspelbaarheid van de omzet beïnvloedt onze winstgevendheid van kwartaal tot kwartaal.”

Coinbase heeft op dit moment 6,1 miljoen maandelijkse gebruikers die transacties uitvoeren. Het verwacht dat dit cijfer tegen het einde van het jaar de zeven miljoen zal bereiken indien de crypto marktkapitalisatie toeneemt of naar 5,5 miljoen terugzakt als deze gematigd blijft. Door een daling van de crypto marktkapitalisatie zou de MTU dan tegen het einde van het jaar tot vier miljoen kunnen zakken.