De Zwitserse financiële toezichthouder keurt voor twee banken een crypto licentie goed

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Zwitserse financiële toezichthouder keurt voor twee banken een crypto licentie goed

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

FINMA heeft een licentie goedgekeurd voor de cryptohandel en bewaring door Maerki Baumann en de Incore Bank

De Zwitserse financiële markttoezichtautoriteit (FINMA) heeft onlangs twee banken toestemming gegeven om een aantal cryptogeld diensten aan te bieden.

Maerki Baumann en de Incore Bank kondigde dit nieuws afgelopen vrijdag onafhankelijk aan.

De in Zürich gevestigde particuliere bank Maerki Baumann, die over een speciale cryptodesk beschikt, onthulde dat het erin geslaagd was een licentie van de FINMA te verkrijgen “om de handel in en de bewaring van cryptovaluta’s plus andere digitale activa (tokens) aan te bieden.”

Met deze nieuwe licentie kan Maerki Baumann vanaf deze maand al handel en bewaring van cryptovaluta’s aan haar klanten aanbieden.

“Maerki Baumann zal in eerste instantie handel aanbieden in de belangrijkste cryptocurrencies, namelijk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP)”, maakte de bank in een verklaring bekend.

Afgezien van het aanbieden van zakelijke bankrekeningen voor crypto en blockchain bedrijven, heeft Maerki Baumann voor haar klanten ook toezicht gehouden op Initial Coin Offerings (ICO’s) en security token aanbiedingen (STO). Volgens in december 2019 verkregen gegevens, bezitte de bank ongeveer 8,5 miljard Zwitserse frank (ongeveer 8,84 miljard dollar), waarvan 80% uit Zwitserland en 10% uit Duitsland afkomstig is.

De Incore Bank, ook gevestigd in Zürich, is een transactie bank die outsourcing diensten aanbiedt voor financiële instellingen. Dit omvat bewaring, betalingen, afwikkeling, boekhouding, belastingondersteuning en naleving. Het beschikt over een uitgebreide lijst van cliënten, waaronder Maerki Baumann.

Op vrijdag kondigde Incore aan dat de Zwitserse financiële toezichthouder hun verzoek om “handel, overdracht en het genereren van digitale activa” heeft goedgekeurd.

“Hiermee is Incore Bank de eerste Zwitserse business-to-business bank die financiële dienstverleners en instellingen wereldwijd gemakkelijk en veilig toegang aanbiedt tot een nieuwe en op de toekomst gerichte activacategorie”, zei de bank.

Onlangs heeft de bank een Digital Services divisie opgericht om haar capaciteit te vergroten, om zo een “volledig dienstenpakket aan te bieden van uitgifte, distributie, bemiddeling en opslag”.

“We garanderen een volledige scheiding van crypto cliënt activa op individuele wallets, waarbij geen extra kapitaalvereiste van de cliënt z’n bank nodig is”, zei Daniel Blatter, Incore Head of Digital Services.

Deze entiteit heeft alsook met verschillende bedrijven in de crypto sector samengewerkt, zoals Crypto Finance. CEO Jan Brzezek sprak zijn positieve gevoelens uit over het besluit van de bank om een ​​vergunning aan te vragen.

“We zijn ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is eer dat Bitcoin deel uitmaakt van het standaard productportfolio van een bank. De Incore Bank pakte deze mogelijkheid al vroeg en consistent aan en we konden onze infrastructuur voor bemiddeling en bewaring er onmiddellijk op implementeren.”

Incore heeft tevens onthuld dat het bezig is met het uitbreiden van diensten op het gebied van bemiddeling, bewaring en de overdracht naar security tokens.