Deeleigenaar worden van een gebouw in Brooklyn dankzij Ethereum?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Deeleigenaar worden van een gebouw in Brooklyn dankzij Ethereum?

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Dat de Ethereumblockchain de financiële wereld kan revolutioneren, dat was al langer bekend. Maar dat de ontwikkelingen zo snel zouden gaan, dat is een verrassing geweest voor veel mensen. In Brooklyn is een gebouw van $ 30 miljoen gekocht met Ethereummunten. De eigenaren van de munten zijn daarmee deeleigenaar geworden van het gebouwd waar maar liefst twaalf appartement in aanwezig zijn. Stijgt het gebouw in waarde, dan stijgt de waarde voor de deeleigenaren ook die daarmee in feite aandeelhouders geworden zijn. De wereld van het vastgoed staat voor een nieuw tijdperk dankzij de blockchainmogelijkheden.

Ethereum (ETH)
Eigenaar worden van een miljoenenpand? Het kan dankzij Ethereum

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die geschapen kunnen worden? Kijkt u dan eens naar onze pagina ‘Wat is blockchain’.

De mogelijkheden rond investeren in vastgoed

Bent u een investeerder die op zoek is naar de mogelijkheden om te investeren in vastgoed? Dan hebt u ongetwijfeld gemerkt dat er grote bedragen nodig zijn om rendement te verwerven op deze manier. Dat is niet langer het geval. Dankzij de Ethereumblockchain is het investeren met kleine bedragen nu ook mogelijk. Alle deeleigenaren van het gebouw verdienen aan de huur die betaald wordt door de inwonende huurders en de eventuele stijging van de waarde van het vastgoed. De opbrengsten kunnen geïnd, verkocht of gedeeld worden. De deeleigenaren kunnen op elk moment hun aandeel verkopen of uitbreiden wanneer er mogelijkheden zijn om meer aandelen te kopen. Investeren kan al vanaf een paar dollar, maar ook duizenden dollars kunnen geïnvesteerd worden in het vastgoed.

Niet alleen in de Verenigde Staten

Nu de eerste stappen gezet zijn, is het interessant om de ontwikkelingen bij te houden. Een van de bedrijven achter de ontwikkelingen, Meridio (dit bedrijf heette voorheen Pangea), heeft het op dit moment al over het aankopen van vastgoed in andere delen van de wereld, waaronder in Dubai en Duitsland. Deze manier van vastgoed kopen loont zich niet alleen voor het middensegment, juist de gebouwen die in het hoogste segment van de markt vallen zijn interessant voor de investeringen die verdeeld kunnen worden over duizenden, al dan niet miljoenen mensen die hun Ethereummunten beschikbaar stellen aan een derde partij op deze manier.

Uw investeringen laten groeien op de vastgoedmarkt
Uw investeringen laten groeien op de vastgoedmarkt

Hoe werkt dit precies?

In het geval van Meridio werkt het als volgt:

  • Een vastgoedobject wordt op de website van Meridio geplaatst;
  • Investeerders kunnen alle objecten bekijken en bepalen waarin zij willen investeren;
  • De investeerders kiezen een object en selecteren hoeveel Ethereummunten zij willen investeren;
  • Alle aandeelhouders (deeleigenaren) kunnen via het platform hun aandelen uitbreiden, verkopen of de opbrengsten innen.

Meer weten over het project? Of wilt u direct vastgoedaandelen kopen? Gaat u dan naar de website van Meridio.

Wat betekent dit voor Ethereum?

Wat dit betekent voor de prijs van Ethereum is op dit moment nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat er sterke voordelen zijn. Mensen die Ethereum hebben, kunnen direct investeren in vastgoed om zo rendement te verwerven. Op dit moment is Ethereum dé munt die gebruikt wordt voor deze ontwikkelingen. Of het aantal munten nog uitgebreid gaat worden in de toekomst is niet duidelijk.

Wilt u ook investeren maar hebt u nog geen Ethereum? Kijkt u dan eens naar ons overzicht met cryptovaluta-exchanges zodat u direct Ethereum kunt kopen.