Deloitte enquête showt de toename van blockchain acceptatie door bedrijven

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Deloitte enquête showt de toename van blockchain acceptatie door bedrijven

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Uit de Global Blockchain Survey van 2020 blijkt dat blockchain technologie steeds meer een prioriteit wordt bij bedrijven die hier al een brede kennis van hebben

In een recente enquête van Deloitte ontdekte de auditing gigant dat bijna 40% van de respondenten van grote technologiebedrijven wereldwijd nog steeds in blockchain investeren, en bijna negen op de tien denken dat blockchain de komende drie jaar nog belangrijker zal worden.

Het van 6 februari tot 3 maart van dit jaar uitgevoerde “Deloitte 2020 Global Blockchain Survey” toonde aan, dat 39% van de 1.488 senior executives en uitvoerders in 14 landen op een of andere manier bij hun bedrijven al blockchain in productieprocessen hebben geïntegreerd. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. Indien er rekening gehouden wordt met bedrijven met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar, dan stijgt dit percentage zelfs tot 41%.

De auditing gigant nam contact op met enquêterespondenten uit een groot aantal landen, waaronder Brazilië, Canada, China, Duitsland, Hong Kong, Ierland, Israël, Mexico, Singapore, Zuid-Afrika, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Verenigde Staten (VS). Het criterium voor de respondenten was dat zij op zijn minst een “breed begrip van blockchain, digitale activa en gedistribueerde grootboektechnologie” hebben.

In het rapport werd opgemerkt dat bijna 89% van mening was dat de capaciteit van digitale activa de komende drie jaar zeer of enigszins belangrijk zou zijn voor hun bedrijfstakken. Ondertussen meldt een duidelijke meerderheid (53%) dat digitale activa erg belangrijk zullen zijn.

Volgens Deloitte bestaat de mogelijkheid dat deze hoge aantallen verband houden met wervingspraktijken. Het bedrijf meldde dat 82% van hun respondenten zei dat ze de komende 12 maanden personeel met “met blockchain expertise” zullen inhuren. Bijna hetzelfde percentage (83%) zei dat ze een concurrentievoordeel zouden verliezen als ze geen blockchain zouden gaan gebruiken.

Ondanks deze cijfers waren niet alle reacties over blockchain innovatie positief. De enquête registreerde namelijk ook dat 54% van de respondenten van mening waren dat “blockchain overhyped” is.

Deloitte merkte op dat de blockchain acceptatie in sommige landen meer geaccepteerd werd dan in andere. Een voorbeeld is dat terwijl 31% van de respondenten in de Verenigde Staten meldde dat ze al blockchain in productie hadden, het aantal in China bijna verdubbelde (59%).

Van de ondervraagde bedrijven uit China gaf 94% aan er “sterk” of “enigszins” van overtuigd te zijn dat digitale activa de komende vijf tot tien jaar als alternatief of vervanging voor fiat valuta zullen dienen.Ondanks dat deze enquête uitgevoerd werd in de aanvangsperiode van de pandemie, wees een vergelijkbaar onderzoek in april uit dat de interesse in blockchain vanuit China nog steeds relatief groot was. Meer dan 70% van de respondenten blijft nog steeds optimistisch over het potentieel ervan.