Dit is meer een ‘crypto-herfst’ dan een winter, zegt FTX-CEO Bankman-Fried

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dit is meer een ‘crypto-herfst’ dan een winter, zegt FTX-CEO Bankman-Fried

By Benson Toti - Kort bericht

Sam Bankman-Fried zegt dat het waarschijnlijk is dat de cryptovaluta aan het vertragen is en niet lang meer laag zal blijven, vooral met de renteverhogingen van de Fed in beeld.

De mede-oprichter en crypto-miljardair van de FTX crypto-exchange is van mening dat cryptocurrencies zich in een "vertraging" bevinden die met een nieuw voordeel zou kunnen worden opgevolgd.

Volgens Sam Bankman-Fried is de marktstrijd van cryptocurrency sinds afgelopen november misschien geen crypto "winter", maar een "herfst", wat suggereert dat er in de komende maanden waarschijnlijk een opleving zal plaatsvinden.

In opmerkingen geciteerd door Insider, merkt Bankman-Fried op dat ondanks wat een langdurige vertraging is geweest, de cryptomarkt nog steeds veel belangstelling trekt die een nieuwe rally zou kunnen stimuleren.

Ook het sentiment rond de renteverhogingen van de Federal Reserve en de bredere verkrappingscyclus zal waarschijnlijk de sleutel blijven tot de markt voor digitale activa, merkte de FTX-chef op.

De angst voor een crypto-winter nam toe toen Bitcoin meer dan 50% daalde van zijn hoogste punt ooit rond $69.000, met maandelijkse verliezen in januari van meer dan 20% om de vooruitzichten te vergroten. Terwijl de maandelijkse prestaties voor januari de BTC-ondersteuningsniveaus rond de $33.000 opnieuw testten, heeft de koers een behoorlijke bounce richting de weerstandsniveaus boven de $46k gezien.

Op dit moment schommelt BTC-USD in de buurt van $44.300, met winsten deze week getemperd te midden van dalingen op de aandelenmarkt vanwege de angst voor een Russische invasie van Oekraïne.