HomeDOGE prijs schiet omhoog terwijl Elon Musk ondersteuning ontwikkelaars onthult: waar Dogecoin te kopen

DOGE prijs schiet omhoog terwijl Elon Musk ondersteuning ontwikkelaars onthult: waar Dogecoin te kopen

Dogecoin heeft haar prijs het afgelopen jaar met meer dan 20.000% zien stijgen

Elon Musk heeft weer een prijspomp voor Dogecoin (DOGE) geïnitieerd, waarmee hij zijn schijnbaar onuitputtelijke steun voor de mememunt heeft versterkt. De magnaat lokte vandaag een rally van 22% uit toen hij bekendmaakte dat hij met Dogecoin ontwikkelaars samenwerkt om de munt zo ecologisch levensvatbaarder te maken.

Nadat hij eerder deze week had aangekondigd dat Tesla vanwege milieuproblemen geen Bitcoin betalingen meer zal accepteren, plaatste de CEO een peiling op Twitter met de vraag: “Wil jij dat Tesla Doge accepteert?”, waarbij een overweldigende meerderheid van de respondenten voor het voorstel stemde.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptovaluta die oorspronkelijk als een grap ontwikkeld is en een middel om online content creators een fooi voor hun werk te geven. Het is een mememunt, gebaseerd op de ‘doge’ meme die in 2013 populair was, maar trekt nu vooral de aandacht als een serieus project nadat de elektrische automagnaat Elon Musk dit jaar zijn steun voor het token uit begon te spreken.

Dogecoin is enorm populair op social media zoals TikTok geworden, en heeft al een handelsvolume van meer dan 22 miljard dollar bereikt, aangezien de handelaren na een recente dip opnieuw een koopdruk uitoefenden.

Om dit in perspectief te plaatsen: de prijs van Dogecoin is in de afgelopen 30 dagen met 450% gestegen.

DOGE werd door tegenstanders vaak als een grap afgeschreven, maar er vond de afgelopen weken een bizarre wending plaats. Musk uitte herhaaldelijk met een knipoog steun voor de munt, voordat hij het voor een miljoenenpubliek in de Amerikaanse comedyserie Saturday Night Live noemde.

Meer recentelijk heeft Musk een schijnbaar serieuze wens geuit om met Dogecoin, via zijn ruimteverkenningsbedrijf SpaceX, een missie naar de maan te financieren.

Waar kan ik Dogecoin kopen?

eToro

Om Dogecoin op eToro aan te kunnen schaffen, moeten handelaren zich eerst voor een account aanmelden en deze vervolgens op het platform vinden.

eToro is één van ‘s werelds meest toonaangevende online brokers en biedt toegang tot een enorm scala aan cryptovaluta’s en traditionele activa zoals aandelen en grondstoffen. Het is al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de branche en is één van onze meest vertrouwde partners.

Registreer je hier

Binance

Om Dogecoin op Binance te kunnen kopen, moeten handelaren zich voor een account aanmelden en daarna DOGE op het platform opzoeken.

Binance is qua handelsvolume de grootste crypto-uitwisseling ter wereld en biedt een breed scala aan DOGE handelsparen. Binance biedt alsmede lage kosten en een geweldige hefboomwerking.

Registreer je hier