Dogecoin bereikt 0,70 dollar en streeft na nieuwe noteringen Ripple voorbij

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dogecoin bereikt 0,70 dollar en streeft na nieuwe noteringen Ripple voorbij

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een Shiba Inu die door een veld met paardebloemen springt

De cryptovaluta met een Shiba Inu thema heeft na nieuwe noteringen op eToro en Gemini vandaag een nieuwe recordprijs van 0,71 dollar bereikt

Dogecoin heeft de laatste tijd veel stof op de cryptomarkten doen opwaaien, aangezien het in de afgelopen zeven dagen een stijging van meer dan 125% liet zien. Een toename van meer dan 40% in minder dan 24 uur liet de DOGE prijs gisteren voor het eerst de 0,50 dollar overschrijden, wat kort daarna door 0,60 dollar werd gevolgd. Het zette vanmorgen vervolgens een nieuwe recordprijs van 0,71 dollar neer.

Op dat moment had Dogecoin een marktkapitalisatie van meer dan 89 miljard dollar, wat groter is dan Coinbase, BP of General Motors. Dogecoin is nu de vierde grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie.

DOGE haalde maandag voor het eerst Tether (USDT) in om de nummer vijf te worden, en ging gisteren verder door Ripple (XRP) voorbij te streven. DOGE staat echter nog steeds 14 miljard dollar achter de marktkapitalisatie van Binance Coin (BNB), die volgens CoinMarketCap momenteel derde op de ranglijst staat.

De opkomst van deze ‘mememunt’ werd waarschijnlijk geholpen door de grote populariteit die het dit jaar heeft gekend. De crypto betalingsdienstverlener BitPay kondigde in maart de uitrol van Dogecoin betalingen aan voor handelaren en consumenten, waarbij het basketbalteam de Dallas Mavericks als eerste Dogecoin voor tickets en merchandise accepteerde. Het Oakland Athletics honkbalteam in de Major League volgde deze week dit voorbeeld door DOGE voor zijn zitplaatsen te accepteren.

Dogecoin is alsmede toegankelijker voor handelaren en investeerders geworden, aangezien de social trading broker eToro DOGE afgelopen maandag aan haar 20 miljoen geregistreerde gebruikers beschikbaar heeft gesteld. Dit werd gisteren gevolgd door een notering voor Dogecoin op Gemini.

De rally werd mogelijk ook aangewakkerd door de Tesla CEO Elon Musk, die al eerder de DOGE markten in beweging wist te brengen en vorige week grapte dat hij dit weekend in een Saturday Night Live sketch met de titel ‘The Dogefather’ zal verschijnen.

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Dogecoin sinds de prijspiek naar 84 miljard dollar gezakt en is haar handelsprijs momenteel 0,65 dollar. Dit vertegenwoordigt echter nog steeds een winst van meer dan 13.000% sinds het begin van dit jaar voor DOGE, waardoor het misschien wel de meest winstgevende grap ooit is.