Dogecoin keldert 46% na het verschijnen van ‘de Dogefather’ op SNL

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dogecoin keldert 46% na het verschijnen van ‘de Dogefather’ op SNL

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een grijnzende Shiba Inu

De DOGE prijs kelderde zondag naar een dieptepunt van 0,41 dollar nadat Elon Musk ‘de Dogefather’ aan de SNL hosts probeerde uit te leggen.

Mei begon aanvankelijk erg positief voor Dogecoin, dat in de eerste zeven dagen van de maand met 124% steeg. Er is de laatste tijd veel hype rond deze mememunt geweest, iets wat deels door Elon Musk aangedreven werd die eind april zijn aanstaande optreden op Saturday Night Live (SNL) aankondigde door te tweeten: “The Dogefather SNL May 8”.

DOGE haalde eerder vorige week zowel USDT als XRP in om zo op basis van marktkapitalisatie de nummer vier plek in de crypto ranglijst op te eisen. Vooruitlopend op de show van afgelopen weekend steeg DOGE op zaterdag naar een nieuwe recordprijs van 0,76 dollar, maar kelderde vervolgens met 46% totdat het op zondag een dieptepunt van 0,41 dollar bereikte.

Dogecoin verscheen al vroeg in het programma toen het in de openingsmonoloog van Elon Musk genoemd werd. Aangezien de Verenigde Staten op zondag Moederdag vierde, sloot Musk’s moeder zich aan het einde van zijn monoloog bij hem aan en zei: “Ik ben opgewonden over mijn Moederdag geschenk – ik hoop alleen dat het geen Dogecoin is”, waarop Musk antwoordde: “it is”.

Dat was niet de enige Dogecoin referentie in de show. Later op de avond, tijdens het Weekend Update segment, verscheen Elon Musk in de gedaante van de financieel expert ‘Lloyd Ostertag’ om het begrip cryptogeld uit te leggen.

Musk stelde zichzelf voor door te zeggen “Noem me de Dogefather”, voordat hij herhaaldelijk door de gastheren werd gevraagd “Wat is Dogecoin”, die moeite leken te hebben om de munt te begrijpen. De sketch eindigde toen één van de gastheren uitriep: “Oh, het is dus een oplichterij”, waarmee Musk instemde voordat hij zei “Naar de maan!”

Ondanks de volatiele prijsveranderingen lijken investeerders nog steeds veel interesse in Dogecoin te hebben. De crypto-uitwisseling Gemini kondigde op zondag aan dat het Dogecoin spaarrekeningen in haar Gemini Earn programma introduceerde. Gebruikers kunnen nu met hun inactieve DOGE saldi 2,25% APY verdienen.

Volgens The Block zal de in Londen gevestigde Revolut app voor fintech en financiële diensten binnenkort ook een Dogecoin handelsondersteuning lanceren.

Sinds het dieptepunt dat op zondag bereikt werd, is de prijs van Dogecoin inmiddels weer dusdanig gestegen om zo de 0,52 dollar terug te winnen. Het blijft op basis van marktkapitalisatie nog steeds de op drie na grootste cryptovaluta met een marktkapitalisatie van ongeveer 69 miljard dollar, waarmee het slechts 40 miljard dollar achter Binance Coin bevindt, dat momenteel derde in de ranglijst staat.