Dogecoin prijs schiet omhoog na notering op Coinbase Pro

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dogecoin prijs schiet omhoog na notering op Coinbase Pro

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een Shiba Inu puppy die over zand springt

De prijs van de meme munt steeg vanmorgen met 0,39 dollar om zich zo met de hulp van het ‘Coinbase effect’ te herstellen

Coinbase heeft gisteren op haar blog aangekondigd dat Dogecoin (DOGE) een langverwachte notering op Coinbase Pro zal ontvangen. De prijs van DOGE piekte in de minuten na dit nieuws gelijk met 5,4%.

Veel beleggers raakten dit jaar in de meme munt geïnteresseerd, na de aandacht die het van Elon Musk ontving plus de snelle prijsstijging. Tegen de tijd dat het vorige maand haar recordprijs van 0,76 dollar bereikte, had de munt al een jaarwinst van meer dan 15.400% geboekt.

Hoewel de CEO van Tesla over het algemeen alleen maar memes over Dogecoin heeft gedeeld, tweette hij vorige maand: “Werk met DOGE ontwikkelaars samen om de efficiëntie van de systeemtransacties te verbeteren. Is potentieel veelbelovend.” Dit leidde tot een hernieuwde vraag naar de munt door investeerders en Coinbase heeft alsook duidelijk geluisterd.

Vanaf gisteren kunnen klanten in de ondersteunde rechtsgebieden DOGE van Coinbase naar hun Coinbase Pro account overboeken, waarbij de DOGE handel op donderdag 3 juni om 17.00 uur BST zal starten.

De aanvang van de DOGE handel is echter afhankelijk van het voldoen aan de liquiditeitsvoorwaarden, en daarom zullen de orderboeken in drie fasen van start gaan: post-only, limit-only en uiteindelijk een volledige handel. Zodra het DOGE aanbod op het platform toereikend is, zal vervolgens de handel van BTC, USDT, USD, GBP en EUR DOGE handelsparen geopend worden.

Coinbase streeft ernaar alle digitale activa toe te voegen die compliant zijn en aan de normen voldoen. De Dogecoin notering volgt op diverse andere cryptovaluta’s waarvoor Coinbase Pro vorige maand de handelsondersteuning heeft toegevoegd. Deze omvatten Solana (SOL), Curve DAO Token (CRV), Internet Computer (ICP), Mirror Protocol (MIR) en Cartesi (CTSI).

Dogecoin is op dit moment niet op Coinbase.com of de mobiele consumentenapps van Coinbase beschikbaar, en de uitwisseling heeft nog geen plannen aangekondigd om in de toekomst een DOGE ondersteuning aan deze platforms toe te voegen.

Sinds de aankondiging van gisteren is DOGE, met een prijs van 0,39 dollar, op het moment van schrijven 21% gestegen. Het heeft de afgelopen 24 uur een handelsvolume van 7,7 miljard dollar gezien en met het ‘Coinbase effect’ kunnen we nog wel een verdere stijging tegemoet zien.