Dogecoin stijgt na acceptatie Twitter bod van Musk van $44 miljard

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dogecoin stijgt na acceptatie Twitter bod van Musk van $44 miljard

By Benson Toti - Kort bericht

De prijs van DOGE sprong naar een hoogtepunt in de buurt van $0,17, terwijl Twitter-aandelen ook 5,6% hoger sloten op $51,70.

Dogecoin (DOGE) steeg op maandag 25 april met meer dan 25% nadat zijn grootste fan Tesla-CEO Elon Musk Twitter (TWTR) had overgenomen.

DOGE, dat op eerder Musk-gerelateerd nieuws heeft gereageerd, steeg naar intraday-highs in de buurt van $0,17. De stijging van de top meme-munt kwam na een dag lang plagen, waarbij het beleggerssentiment rond de munt een piek bereikte nadat Musk een deal had gesloten met het Twitter-bord over de aankoop.

Hoewel de cryptocurrency nog ver verwijderd is van zijn hoogste punt ooit van $0,73 die in mei 2021 werd bereikt, kan de reactie op het nieuws van vandaag slechts een van de vele zijn die nog zullen volgen.

Op het moment van schrijven handelt DOGE/USD rond $0,16, ongeveer 15% in de afgelopen 24 uur na het paren van enkele van de intraday-winsten.

Twitter accepteert overname van Elon Musk ter waarde van 44 miljard dollar

Op maandag kondigde Twitter in een persbericht aan dat het bestuur “een definitieve overeenkomst was aangegaan om te worden overgenomen door een entiteit die volledig in handen is van Elon Musk.”

Volgens de aankondiging vertaalt de overname zich in $54,20 per aandeel voor een waarde van $44 miljard. Tegen deze prijs krijgen Twitter-aandeelhouders een premie van 38% op de slotkoers van het bedrijf op 1 april 2022, een dag voordat de CEO van Tesla een belang van 9% in Twitter bekendmaakte.

Musk zegt dat hij ervoor zal zorgen dat Twitter de ‘basis’ van de vrije meningsuiting wordt, beter dan ooit en vrij van spambots. Hij zal het verbeteren met nieuwe functies en proberen alle mensen te authenticeren.

Twitter heeft een enorm potentieel – ik kijk ernaar uit om met het bedrijf en de gebruikersgemeenschap samen te werken om het te ontgrendelen“, zei hij.

Musk hoopt ook dat hij als eigenaar van het socialemediabedrijf sommige gebruikers niet van het platform duwt.

De aandelenkoers van Twitter steeg maandag van minder dan $49,00 tot een hoogtepunt van $52,29. Ondanks een deel van de winsten, sloot het aandeel nog steeds meer dan 5,6% hoger, op $51,70.