Dogecoin vs Shiba Inu: welke meme-munt is een betere koop?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dogecoin vs Shiba Inu: welke meme-munt is een betere koop?

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Dogecoin en Shiba Inu zijn de grootste meme-munten ter wereld. De twee hebben een gecombineerde marktkapitalisatie van $33,3 miljard. Dit maakt ze groter dan bekende bedrijven zoals Carmax, Chegg, Wayfair, Carvana en SoFi. De prijs van Dogecoin is met meer dan 81% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit, terwijl Shiba Inu met meer dan 70% is gedaald. Wat is een betere koop, DOGE of SHIB?

Argumenten voor Shiba Inu

Er zijn verschillende redenen waarom de munt van Shiba Inu een betere koop is dan Dogecoin kopen. Ten eerste lijkt SHIB populairder te zijn dan Dogecoin. Uit gegevens blijkt dat SHIB na Bitcoin de meest populaire cryptocurrency is op sociale-mediaplatforms. Het is ook een van de meest gehouden cryptocurrencies wereldwijd. Daarom is de kans groot dat deze gebruikers in de toekomst zullen helpen om het hoger te krijgen.

Ten tweede, en vooral, is Shiba Inu overgegaan van slechts een meme-munt naar een DeFi-platform. In 2021 lanceerden de ontwikkelaars ShibaSwap, een alles-in-één platform voor het ruilen van munten en het genereren van rendement door middel van staking en het verstrekken van liquiditeit.

Volgens het platform heeft het nu meer dan $100 miljoen aan totale waarde vergrendeld (VL). Dit bedrag ligt iets lager dan dat van Cardano, een groter platform met meer dan $300 miljoen. Ook kunnen mensen NFT’s op het platform minten en verhandelen. Daarom is de kans groot dat dit DeFi-platform het goed blijft doen.

Verder hebben Shiba Inu-ontwikkelaars plannen aangekondigd om metaverse-tools te lanceren in een poging om hun betrokkenheid uit te breiden. Deze initiatieven zullen de prijs van Shiba Inu waarschijnlijk fors opdrijven. Het belangrijkste is dat Shiba Inu-houders gelijkmatiger zijn verspreid.

Argumenten voor Dogecoin

Aan de andere kant zijn er verschillende redenen waarom Dogecoin een betere investering is dan Shiba Inu. Ten eerste wordt Dogecoin gezien als een pionier in de meme-muntenindustrie. Als gevolg hiervan geloven veel mensen dat het een betere kans heeft op wereldwijde acceptatie dan Shiba Inu. Ze noemen het succes van Bitcoin om hun zaak te ondersteunen. Overweeg wat Mark Cuban zei over DOGE:

“En dan heb je dogecoin, dat is gewoon leuk. Maar het rare eraan [is dat] het van een cryptocurrency-grap ging naar iets dat een digitale valuta aan het worden is.”

Verder wordt Dogecoin gepromoot door Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld. Het feit dat hij de munt vasthoudt, wordt gezien als een manier om het bestaan ervan te valideren. Voorstanders van Shiba Inu zien dit echter als een negatieve katalysator voor de munt, omdat hij van gedachten kan veranderen.

Daarom zie ik Shiba Inu naar mijn mening als een betere investering dan Dogecoin, omdat het zijn gebruiksscenario heeft uitgebreid.

Andere meme-munten blijven ook niet stil staan, onlangs dankzij tal van nieuwe Baby Doge Coin (BabyDoge) kopen kende de munt spectaculaire prijsstijgingen. Dus het is de moeite waard om in de gaten te houden wat populair is.