Dominante positie Bitcoin lijkt te groeien op volatiele markt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dominante positie Bitcoin lijkt te groeien op volatiele markt

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Het is erg rumoerig geweest op de markt van cryptovaluta de afgelopen maand. De afstraffing van de manipulatie bij het vorken van Bitcoin Cash heeft de markt geen goeds gedaan – maar na een lange periode van rode cijfers trekt de markt nu weer aan. Het is daarmee hoog tijd om de score op te maken en te kijken wat deze situatie ons concreet kan vertellen. Wat blijkt: de dominantie van Bitcoin is gestegen, maar er zijn meer interessante spelers die veerkracht getoond hebben.

Marktkapitalisatie trekt aan, maar is nog lang niet terug

In de tweede week van december was de totale cryptomarkt 112 miljard waard. Een flink bedrag, maar het is nog lang niet terug op het peil waar het ooit stond. Toch is dit al een verbetering van ongeveer negen procent vergeleken met het dieptepunt. Verschillende cryptovaluta stijgen in waarde en laten interessante ontwikkelingen zien, maar de dominantie van Bitcoin (BTC) is alleen maar verder gegroeid. Op 10 december was de dominantie maar liefst 55%, wat betekent dat meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie te vinden is bij de Bitcoin.

Prestaties van Bitcoin afgelopen week

Dat Bitcoin een dominante positie heeft, is goed te zien aan de prestaties van de munt de afgelopen week. Op 15 december werd een dieptepunt bereikt van € 2800 en hielden investeerders hun hart vast. Nog geen twee dagen later tikt Bitcoin bijna de € 3000 weer aan en lijken de vooruitzichten goed te zijn, mede dankzij de dominante positie op de markt die Bitcoin kopen aantrekkelijk maakt voor investeerders wereldwijd. Vooral de veerkracht vanaf het dieptepunt is noemenswaardig, omdat er meerdere steunen getest zijn door de koers en ditmaal de steun gevonden lijkt te zijn.

Andere munten met opzienbarende veerkracht

Digibyte (DGB) is een munt die vergeten leek te zijn. Op 15 december werd de steun getest en dook de muntwaarde onder de € 0,007. Een dieptepunt, ware het niet dat de koers twee dagen later alweer op € 0,0077 stond, een stijging van meer dan 10% en daarmee een van de weinige munten die dubbele cijfers laat zien op dit punt. Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) hebben meer moeite met het herstel terwijl Litecoin (LTC) een stunt laat zien. De steun van € 20 werd bereikt en momenteel piekt de koers naar een slordige € 25, een stijging van bijna 25%!

Volatiele markt met sterke stijgers

Wat betekent dit voor investeerders?

Dat de cryptomarkt een volatiele markt is, dat is bekend. De afgelopen maand hebben we duidelijk kunnen zien welke munten veerkracht hebben en welke munten het lastig hebben om weer groene cijfers te laten zien. Praktische lessen en informatie die een technische analyse mogelijk maakt om nog meer informatie in te winnen over de mogelijke koerswijzigingen op de korte én lange termijn dus.

Uitgelichte afbeelding – Bron: Pixabay