Doorbraak voor cryptovaluta: Duitse startup maakt Bitcoin op de bank mogelijk

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Doorbraak voor cryptovaluta: Duitse startup maakt Bitcoin op de bank mogelijk

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

 

De Duitse startup Bitwala, opgericht in 2015, heeft een primeur te pakken die naar alle waarschijnlijkheid gaat zorgen voor een kleine revolutie. De eigenaren van cryptovaluta zijn al sinds het begin op zoek naar manieren om cryptomunten en een banksaldo op dezelfde plek te hebben. Dankzij Bitwala is dit in de nabije toekomst mogelijk. Het bedrijf heeft veel tijd en geld besteed aan het opzetten van een platform waarop zowel Bitcoin als euro’s opgeslagen kunnen worden. Lancering van het platform staat gepland voor november dit jaar.

Bitwala-account voor alle betalingen

Bitwala is in 2015 opgericht als financiële dienst waarbij gebruikers gebruik kunnen maken van alle soorten valuta binnen een gemakkelijk te gebruiken en goedkoop platform. Een van de originele doelstellingen van de dienst was het opzetten van een manier waarop fiatgeld en cryptovaluta eenvoudig gebruikt kunnen worden binnen eenzelfde platform.

Het ontvangen van en betalen met cryptovaluta moet net zo eenvoudig worden als het doen van betalingen met fiatgeld, zoals u op dit moment al gewend bent. Om het platform op te zetten, was veel geld nodig. Earlybird Venture Capital is hierbij de belangrijkste partner geweest: het verstrekte maar liefst vier miljoen euro aan durfkapitaal voor Bitwala. Op dit moment zijn er al 30.000 accounthouders die in hebben getekend op het platform dat eind 2018 live moet gaan.

‘Een van de grootste drempels’

Jörg von Minkcwitz, president van Bitwala, stelt dat Bitwala een van de grootste drempels uit de wereld van cryptovaluta overwonnen heeft en inspeelt op de vraag van de gebruikers. De kloof tussen fiatgeld en cryptovaluta wordt hiermee vele malen kleiner, net als de kloof tussen het traditionele bankwezen en de cryptovaluta.

Het is interessant om te zien wat dit doet met de prijs van Bitcoin én hoe de gebruikers de volatiliteit van de cryptovaluta gebruiken op hun bankrekening naast de fiatvaluta. Overigens is het niet verstandig om alleen de Bitcoin-prijs in de gaten te houden. Deze ontwikkelingen zijn interessant voor alle blockchaintoepassingen die naar alle waarschijnlijkheid aan kunnen haken in de toekomst. Met andere woorden: ook voor de mensen die niet álles van cryptovaluta weten zijn de ontwikkelingen interessant omdat de drempel verdwijnt en hier heeft het digitale geld baat bij. Cryptovaluta krijgen na 2018 dezelfde status als de euro heeft: een betaalmiddel en een middel om betalingen te ontvangen, zonder hierbij cryptovaluta wallets te moeten gebruiken.

Bitcoin BTC
Bitcoin en fiatvaluta op uw bankrekening in de toekomst

Ripple versus Bitcoin?

De ontwikkelingen zijn interessant en tegelijkertijd verrassend. Lange tijd hebben de voorvechters van cryptovaluta gewacht op de implementatie van de blockchain bij de banken. De ogen waren echter gericht op de samenwerkingen die Ripple aangegaan is met verschillende banken over heel de wereld. Ripple wordt echter gebruikt om de transacties op internationaal vlak te verrichten, niet om cryptovaluta op de bank te bewaren. Nu dit met Bitcoin wél mogelijk is, is het interessant om te kijken hoe de prijs van Ripple zich in de toekomst gaat ontwikkelen. De blockchaintechnologie van Ripple kan namelijk door banken gebruikt worden om snellere en veiligere transacties aan te bieden voor alle mogelijke cryptovaluta, waaronder Bitcoin.