Drie landen die bitcoin als wettig betaalmiddel kunnen gebruiken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Drie landen die bitcoin als wettig betaalmiddel kunnen gebruiken

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

El Salvador verraste in 2021 vriend en vijand door tijdens Bitcoin 2021 aan te kondigen dat het bitcoin wilde rebranden als wettig betaalmiddel. Dit werd in 2022 gevolgd door de Centraal-Afrikaanse Republiek en er zijn een aantal landen genomineerd om hetzelfde pad te volgen.

Wie volgt?

We moeten toegeven dat deze landen niet indrukwekkend zijn in termen van economie en bevolking, maar het was nooit verwacht dat de groten van de wereld de eersten zouden zijn om bitcoin te adopteren.

Logisch dat de landen aan de rand van het financiële systeem als eersten bij bitcoin aankomen. Ze bevinden zich immers in een positie waarin ze alles hebben geprobeerd en bitcoin een mogelijke uitweg is naar een betere toekomst. Tijd om drie landen die bitcoin als wettig betaalmiddel kunnen gebruiken nader te bekijken.

1. Panama

Panama ligt op de grens van El Salvador, dus het is niet verwonderlijk dat dit land op de lijst staat. In tegenstelling tot veel andere landen, die van plan zijn bitcoin wettig betaalmiddel te maken, heeft Panama al een schets gemaakt van de bitcoin-wetgeving. Dit zogenaamde concept kwam uit de periode nadat El Salvador officieel bitcoin had aangenomen. De wet is er nog niet, maar de kans bestaat dat we in de toekomst Panama kunnen toevoegen aan El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

2. Cuba

Cuba heeft bitcoin nog niet als wettig betaalmiddel aangenomen, maar het heeft zeker stappen in de goede richting gezet. Het land erkent in ieder geval bitcoin als betaalmiddel en het staat inwoners vrij om het te gebruiken. Cuba nam deze beslissing nadat de Verenigde Staten hun regels voor het verzenden van geld van de VS naar Cuba hadden aangescherpt. In het land werden onder meer 400 vestigingen van Western Union gesloten.

3. Mexico

Tijdens Bitcoin 2022 betrad de Mexicaanse senator Indira Kempis als grote verrassing het podium. Helaas kon ze nog niet aankondigen dat Mexico bitcoin definitief als wettig betaalmiddel zal aannemen, maar daar gaat ze in het land voor vechten. Mexico’s acceptatie van bitcoin als wettig betaalmiddel zou geweldig zijn, want in tegenstelling tot de andere landen op de lijst, is dit een enorm land. Mexico heeft 131,47 miljoen inwoners en had in 2020 een BBP van $1.076 miljard. De kans dat Mexico op korte termijn bitcoin als wettig betaalmiddel gaat gebruiken lijkt echter niet groot. Kempis gaf aan dat het in ieder geval een zware strijd wordt.