Druk op Tether (USDT) na verlies dollarpen Terra’s UST; crash nabij?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Druk op Tether (USDT) na verlies dollarpen Terra’s UST; crash nabij?

By Motiur Rahman - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De afgelopen vier dagen waren behoorlijk bewogen op de cryptomarkt. Het nieuws werd gedomineerd door de crash van Terra (LUNA), nadat zijn UST-stablecoin zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Maar het lijkt erop dat Tether (USDT), de grootste aan dollar gekoppelde stablecoin, ook de hitte voelt. Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Recente gegevens tonen aan dat Tether wordt geconfronteerd met toenemende liquidatie veroorzaakt door de bredere crypto-crash

  • USDT is de afgelopen 24 uur met ongeveer 4,8% aan waarde ten opzichte van de dollar verloren

  • Dit is de laagste Tether in de afgelopen 5 jaar

Gegevensbron: Tradingview

Zal Tether (USDT) de UST crash volgen?

Tether (USDT) is de grootste aan dollar gekoppelde stablecoin ter wereld. Het heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $81 miljard. Het lijkt misschien alsof het te groot is om te falen, maar binnen crypto zijn er geen garanties. Nadat Terra’s UST de koppeling aan de dollar verloor, hadden de catastrofale gevolgen een enorme systematische impact op de hele markt.

UST is enigszins hersteld en handelt nu tegen 60 cent op de dollar. Maar het is heel moeilijk om recente ontwikkelingen te negeren. De UST-crash kan bijvoorbeeld het vertrouwen van beleggers in aan dollar gekoppelde stablecoins, waaronder Tether, hebben aangetast. Ook is de USDT met ongeveer 4,8% gedaald ten opzichte van de dollar.

Op een gegeven moment tijdens de handel in de afgelopen 24 uur bereikte de stablecoin het laagste niveau ten opzichte van de dollar in 5 jaar. Terwijl de markt blijft crashen, zullen investeerders waarschijnlijk hun USDT-bezit terugtrekken en dit zou enorme effecten kunnen hebben op de Tether-peg.

Moet je je zorgen maken?

Het is niet de eerste keer dat de cryptomarkt is gecrasht. Dus hoewel er over de hele linie veel pijn is, zal er snel herstel komen.

De neerwaartse risico’s van Tether nemen echter toe, en het zal geen verrassing zijn als de stablecoin op korte termijn zijn 1:1-dollar-koppeling verliest.