Dubai lanceert een blockchain dataplatform

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dubai lanceert een blockchain dataplatform

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Dubai tijdens de zonsondergang

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de lancering van hun KYC platform aangekondigd die volledig op blockchain technologie is gebouwd

Dubai heeft een landelijk blockchain systeem voltooid voor de uitwisseling van geverifieerde klantgegevens. Het Department of Economic Development (DED) van het emiraat en de door de staat gerunde Emirates NBD bank zijn bezig met de uitrol van het systeem, dat het KYC Blockchain Platform van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) genoemd wordt.

Het platform werd voor het eerst in februari 2020 onthuld en is gecreëerd om de digitale onboarding van klanten, onmiddellijke bankfuncties en geverifieerde KYC data-uitwisseling tussen vergunningverlenende autoriteiten en financiële instellingen mogelijk te maken.

Toen het DED en de Emirates NBD op 28 juli een update over het platform bekendmaakten, onthulden ze tevens dat het platform al meer dan 120 bedrijven heeft die reeds door de bank zijn toegelaten.

De Emirates NBD zal voornamelijk met kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) samenwerken en assistentie verlenen bij de digitale onboarding. Bovendien kunnen kmo’s hun bankrekeningen versneld via de E20 Digital Business Bank van de Emirates NBD openen.

Het Ministerie van Economie verplaatste voor de initiatiefase van het project zijn volledige voorraad actieve handelslicenties naar het door blockchain aangedreven platform. Het aantal handelslicenties in het emiraat bedraagt ​​meer dan 40% van alle actieve handelslicenties in de gehele VAE.

Het project sluit aan bij de overheid haar visie op digitalisering en wordt ondersteund door verschillende spraakmakende lokale autoriteiten. Dit omvat het door de overheid gesteunde bureau voor innovatie, Smart Dubai, evenals de Centrale Bank van de VAE.

Het DED en de Emirates NBD hebben gedeeld dat het platform binnenkort ook een aantal banken zal bevatten, waaronder de Commercial Bank of Dubai, Abu Dhabi Commercial Bank, RakBank en HSBC.

Omar Bushahab, de Chief Executive Officer van de bedrijfsregistratie- en licentiesector bij de DED, verklaarde dat deze ontwikkelingen een belangrijke mijlpaal zijn in het werk van de VAE om een ​​landelijk fintech ecosysteem tot stand te brengen.

De executive gaf daarnaast een overzicht van de volgende stappen van de bank.

“De volgende mijlpaal zal de livegang zijn van de aanvullende use-cases van de Emirates NBD en van onze resterende bankpartners, tezamen met de officiële release van de consortiumovereenkomst die het ecosysteem regelt en laat zien hoe de data tussen de consortiumleden gedeeld worden”, legde hij uit.

De VAE is uitgegroeid tot één van de regionale leiders in het Midden-Oosten op het gebied van cryptogeld en fintech; het houdt een open houding ten opzichte van deze opkomende industrieën.

Eerder dit jaar was de Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) de eerste islamitische bank die met blockchain technologie handelsfinanciering distributietransacties uitvoerde.