Een anonieme cryptoliefhebber doet in een hele stad een BCH weggeefactie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Een anonieme cryptoliefhebber doet in een hele stad een BCH weggeefactie

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een welcome to Bakersfield bord

Een anonieme donor trok de aandacht van de lokale media en bewoners met een gratis Bitcoin Cash schattenjacht

Een anonieme cryptoliefhebber manipuleerde de social media om zo de aandacht te vestigen op de zoektocht naar een verborgen Bitcoin schat die hij rond Bakersfield, een stad in Californië, had opgezet.

De ‘Bitcoin Man van Bakersfield’ (BMB), die zichzelf omschreef als een ‘anonieme growth hacker en media manipulator’, heeft 100 Bitcoin Cash (BCH) QR codestickers ter waarde van 1.100 dollar in de straten van de stad verspreid.

Volgens hem richt zijn campagne zich op mensen die nieuw zijn in de crypto community, of mensen die anders niet eerder aan crypto hebben gedacht. Hoewel hij heeft toegegeven dat er bestaande cryptofans zijn die meer dan één BCH prijs hebben kunnen verzamelen, beweerde de persoon die de grootste prijs claimde heel weinig over cryptogeld te weten.

Een inwoner van Bakersfield in London, Indiana vertelde dat ze een sticker had ontdekt en voor het eerst een digitale wallet had gedownload, ook al dacht ze aanvankelijk dat de weggeefactie een scam was.

Zijn blogposts vertellen over zijn eenvoudige maar onconventionele methode om de aandacht van het lokale nieuws op Bitcoin te richten.

In een sectie met de titel “Hoe een nephype in een echte hype te veranderen”, laat de Bitcoin Man zien hoe hij de vind-ik-leuks, commentaren en shares in screenshots van Facebook berichten bewerkt heeft, zodat het trending leek.

“Alles in deze schermafbeeldingen is gephotoshopt om het eruit te laten zien alsof er rond deze stickers een hype op social media is. Ik heb deze berichten zelf gecreëerd en ze daarna gephotoshopt in nep-deel tellers, nep-commentaren en nep-profielnamen”, legde hij uit.

Nadat hij deze stap afgerond had, stuurde hij de screenshots ervan via Facebook naar mediakanalen in de omgeving. Hij plaatste ze ook in verschillende Facebook groepen van de inwoners van Bakersfield, die bij sommigen een oprechte nieuwsgierigheid opwekten.

“De media en nieuwsuitzendingen houden van bepaalde verhalen en haten andere. Je moet een heel eenvoudig en positief ‘verhaal’ vertellen van wat je doet”, beweerde hij.

Hij voegde eraan toe: “ik doe dit om mensen te helpen; iets waarmee ze kunnen werken, het is zo namelijk gemakkelijk te zeggen en beter te begrijpen”.

De BMB eindigt zijn blogposts met een hint dat hij voor de toekomst een nog grotere weggeefactie heeft gepland.

De anonieme weldoener heeft onthuld dat hij meestal in het buitenland woont, maar voorlopig in de buurt zal blijven. Hoewel hij de bron van zijn weggeefgeld niet onthuld heeft, accepteert hij via zijn blog momenteel donaties in BCH. Op het moment van schrijven laten de blockchain gegevens zien dat zijn wallet 7,70 BCH bevat, wat ongeveer 1.795 dollar is.