Een Bitcoin ETF is een kwestie van wanneer, niet van of, zegt Grayscale CEO

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Een Bitcoin ETF is een kwestie van wanneer, niet van of, zegt Grayscale CEO

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een Bitcoin met een zandloper en de letters van ETF

CEO Michael Sonnenshein zei gisteren in een interview dat Grayscale zich nog steeds 100% inzet om de GBTC in een ETF om te zetten

Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, was gisteren positief in een interview met CNBC’s Squawk Box over het vooruitzicht in de nabije toekomst van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Sonnenshein begon met commentaar op de recente prijsactie van Bitcoin en het huidige sentiment rond de cryptovaluta. “Het recente verbod op het minen in China beschouwen we als iets positiefs”, legt de CEO uit. “En de beleggers in deze activaklasse zijn echt niet gericht op de korte termijn … dit zijn namelijk beleggers die naar hun allocaties op de middellange tot lange termijn kijken, en zodoende is elke volatiliteit, of zelfs demping van de volatiliteit, niet iets waar iemand zich door af laat schrikken.”

Grayscale Investments biedt haar klanten via haar crypto beleggingstrusts en gediversifieerde fondsen een blootstelling aan digitale valuta. De digitale vermogensbeheerder kondigde vorige week aan dat haar Digital Large Cap Fund de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en Grayscale Ethereum Trust had gevolgd om zo ook een SEC rapporterend bedrijf te worden.

De GBTC bezit momenteel 654.885 BTC, al volgens Bitcointreasuries.net, wat 3,12% van het totale BTC aanbod vertegenwoordigt – meer dan wat door welk beursgenoteerd of ETF-achtig bedrijf in het bezit is. Grayscale heeft eerder al gezegd dat het van plan is om de GBTC in een ETF om te zetten.

Toen hem in het interview van gisteren naar de mogelijkheid van een Bitcoin ETF werd gevraagd, zei Sonnenshein: “Welnu, een Bitcoin ETF hier in de Verenigde Staten… is echt een kwestie van wanneer, niet van of.

De CEO vestigde de aandacht op de recente samenwerking van Grayscale met BNY Mellon, wat betekent dat het vanaf oktober van dit jaar de boekhouding en administratie van het GBTC fonds zal verzorgen. BNY Mellon zal zodra de trust in een ETF is omgezet, GBTC naar verwachting eveneens van transfer en ETF diensten voorzien.

We zijn, nogmaals, 100% toegewijd om ons vlaggenschip product, GBTC, in een ETF om te zetten wanneer de wettelijke goedkeuringen voor dat type product gereed zijn”, legt Sonnenshein uit. “We zijn echt op zoek naar … een aantal verschillende rijpingspunten in de onderliggende markt, en dat is zo’n beetje de laatste fase van wat wij denken dat de regelgevers nodig hebben om dat soort producten goed te keuren en beleggers de bescherming te bieden die ze ervoor zoeken.”