Een Braziliaanse voetbalclub is van plan om de transfersommen van FIFA spelers te tokeniseren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Een Braziliaanse voetbalclub is van plan om de transfersommen van FIFA spelers te tokeniseren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Braziliaanse voetballer viert met fans in een stadion

De tokenisatie van vroege loopbaan voetbaltransfers zou dit systeem efficiënter kunnen make

Eén van de leidende teams in de Braziliaanse voetbalwereld en één van de grootste crypto-uitwisselingen in Latijns-Amerika hebben hun samenwerking aangekondigd bij de plannen om de rechten van het solidariteitsmechanisme van de FIFA te tokeniseren.

Vasco da Gama en Mercado Bitcoin, de twee entiteiten in kwestie, zullen samenwerken aan de transfer van dit mechanisme naar een online omgeving, waarbij degenen die de tokens bezitten recht hebben op een percentage van de verkoopwaarde van een speler bij een toekomstige club van deze voetballer.

Het FIFA transferreglement functioneert als een verkooprecht van een speler en geeft clubs een stimulans om jonge spelers te blijven ontwikkelen. Volgens het transferreglement bestaat het FIFA solidariteitsmechanisme om ervoor te zorgen dat tot vijf procent van de totale waarde van elke internationale transfer van een voetballer met alle clubs gedeeld kan worden waar een sporter zich gedurende zijn carrière bij heeft aangesloten voordat hij 23 jaar oud werd.

Er zullen in totaal 500.000 tokens zijn, die de entiteiten voor een totaal van 50 miljoen Braziliaanse real (ongeveer 7,62 miljoen euro) hopen te verkopen. Elk token wordt aan een gedeelte van de solidariteitsmechanisme rechten van twaalf voetballers toegewezen die zich bij de jeugdteams van Vasco da Gama aangesloten hebben.

Alexandre Campello, de president van Vasco da Gama, herhaalde keer op keer de geschiedenis van de club met al haar succesvolle spelers. Campello legde uit dat de club sinds 2018 op zoek is naar manieren om cryptovaluta’s te gebruiken als een middel om nieuwe inkomsten te genereren.

“We zijn een club die van oudsher geweldige spelers heeft ontwikkeld. Veel belangrijke Braziliaanse spelers kwamen naar São Januário”, zei hij, verwijzend naar het hoofdzetel van de club.

“Dit initiatief maakt deel uit van de strategische planningsacties die door het huidige management geïmplementeerd zijn, met daarbij een sterke betrokkenheid van de financiële, juridische en voetbal afdelingen, plus met de financiële hulp van KPMG”, voegt Campello toe.

Vasco da Gama is ook een partnerschap met de MBDA aangegaan, een bedrijf in het Mercado Bitcoin ecosysteem dat verantwoordelijk is voor de tokenisatie van veel alternatieve activa. Daarnaast heeft de club met verschillende advocaten samengewerkt die gespecialiseerd zijn in vakgebieden die gerelateerd zijn met digitale valuta, voetbal en effecten regulering.

De aankondiging onthulde verder dat het team de Braziliaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geraadpleegd om te bevestigen dat het token niet als een effect geclassificeerd is.

Mercado Bitcoin heeft, afgezien van de verkoop van het token via haar cryptoplatform, ook de voorverkoop van 20% van de 500.000 tokens gegarandeerd. Deze verkoop zal voorafgaand aan de aanvang van de verkoop voor de gewone belegger aan Vasco da Gama gecrediteerd worden.