Een Japanse crypto-uitwisseling klaagt Binance aan voor haar rol bij het witwassen van geld

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Een Japanse crypto-uitwisseling klaagt Binance aan voor haar rol bij het witwassen van geld

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een vinger die op het Binance logo drukt

Binance, één van ‘s werelds grootste crypto-uitwisselingen, wordt aan de tand gevoeld over een laks regelgevend beleid

Fisco, de crypto-uitwisseling die Zaif heeft overgenomen, beweert dat Binance een rol heeft gespeeld als het voorkeursplatform voor hackers die in 2018 gestolen geld witwasten.

De hackers gingen in september 2018 met digitale activa aan de haal ter waarde van 63 miljoen dollar in Bitcoin, Bitcoin Cash en Monacoin. De rechtszaken van Zaif beschuldigen Binance nu van het doorgaan met het implementeren van een ‘laks’ beleid tegen hackers en het witwassen van geld, waardoor de hackers 9,4 miljoen dollar van het gestolen geld konden verplaatsen.

Ziaf is een crypto-uitwisseling in Osaka, Japan. Het werd in 2014 opgericht.

Na de hack in 2018 werkten de medewerkers met openbare analysebedrijven samen om een ​​aanzienlijk deel van de hack terug te traceren naar een adres dat van Binance eigendom is.

Fisco beweert dat Zaif Binance op de hoogte had gesteld van de Bitcoin kapitaalinstroom van de hackers, en het bedrijf voldoende tijd en gelegenheid had gegeven om de accounts te bevriezen. Het onvermogen van Binance om met de crypto-uitwisseling samen te werken gaf de hackers echter de ruimte om 1.451,7 BTC, die destijds 9,4 miljoen dollar waard was, via een verscheidenheid aan kleinere accounts en transacties binnen Binance te verwerken.

Fisco eist een schadevergoeding van Binance over de 9,4 miljoen dollar die via de beurs is verwerkt, tezamen met rente en een billijke vergoeding. Meer details over dit laatste zullen in de rechtszaak besproken worden.

In de aanklacht wordt beweerd dat Binance, vanwege haar soepele know your customer (KYC) en anti-witwasbeleid (AML), in een toevluchtsoord voor cryptocriminelen veranderd is. Het wees op de Bitcoin opnamelimiet van het platform, waarbij gebruikers die hun KYC verplichtingen nog niet hebben vervuld, tegen de huidige prijzen toch nog meer dan 20.000 dollar kunnen opnemen.

Ter vergelijking: gebruikers die nog niet geverifieerd zijn op Kraken, een Amerikaanse crypto-uitwisseling, kunnen slechts 5.000 dollar opnemen.

In een rapport, dat onlangs door de Financial Action Task Force (FATF) werd vrijgegeven, werd Binance als een crypto-uitwisseling met een rode vlag aangemerkt. Hoewel het rapport niet expliciet de uitwisselingen bij naam noemde, stelde het wel dat gebruikers voorzichtig moeten zijn met transacties bij uitwisselingen met beperkte AML voorschriften.

Het vertelde ook het verhaal van de reis van een bepaalde uitwisseling door allerlei verschillende rechtsgebieden in haar afkeer van een verbeterd regelgevend toezicht. Velen speculeren dat deze uitwisseling waarschijnlijk Binance is, die aanvankelijk in China was opgezet, naar Japan verhuisde en zichzelf vervolgens naar Malta verplaatste.

Nadat de Maltese autoriteiten hadden gemeld dat Binance nooit een vergunning in het land had verkregen, heeft het bedrijf geen duidelijke indicatie van zijn huidige jurisdictie aangegeven.