Een voorgestelde studie over blockchain komt op de Congresvloer aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Een voorgestelde studie over blockchain komt op de Congresvloer aan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Amerikaanse Congres in Washington D.C.

De twee wetsvoorstellen zullen nu aan een stemming in het Huis van Afgevaardigden onderworpen worden

Twee wetsvoorstellen met betrekking tot de diepgaande analyse van blockchain technologie bij de overheid hebben het startsignaal gekregen van de Commissie Energie en Handel, wat de weg effent voor hun stemming in het Huis van Afgevaardigden.

Darren Soto, de democratisch vertegenwoordiger van het 9e district van Florida, kondigde aan dat de Commissie Energie en Handel na bijna twee jaar van inspanningen de Digital Taxonomy Act heeft aangenomen. De commissie keurde tevens de Amerikaanse COMPETE Act goed. De twee wetsvoorstellen zullen nu ter stemming aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden worden voorgelegd.

Als het in het Congres wordt aangenomen, dan zou deze Digital Taxonomy Act het ministerie van Handel opdragen, in overleg met de Federal Trade Commission (FTC), een onderzoek uit te voeren over de staat van de blockchain technologie en dit vervolgens voorleggen aan verschillende commissies binnen het Huis van Afgevaardigden, evenals de Senaat. Het zou ook verplichten dat de FTC over aanbevelingen rapporteert met betrekking tot oneerlijke en misleidende praktijken die met digitale tokens verband houden.

Ondertussen zou de Amerikaanse COMPETE Act het ministerie van Handel het mandaat geven om de studie te beoordelen en een rapport naar het Congres te sturen over de staat van kunstmatige intelligentie, blockchain, quantum computing en andere opkomende industrieën.

Soto sponsorde de Digital Taxonomy Act tezamen met Brett Guthrie, de Republikeinse vertegenwoordiger voor Kentucky, en Doris Matsui, de democratische vertegenwoordiger voor Californië. Hij is één van de sleutelfiguren die binnen het congres het beleid inzake cryptogeld vormgeeft, en heeft vaak zijn bezorgdheid geuit dat het gebrek aan bewustzijn van de overheid met betrekking tot opkomende technologieën het land ervan zal weerhouden een wereldwijd concurrerende crypto-industrie op te bouwen.

“Dat is ons grootste obstakel. Het is geen partijdigheid, maar het is onwetendheid waar we tegen vechten. Deze rapporten zal iedereen op de hoogte brengen”, verklaarde hij.

Soto gelooft dat de vooruitgang die ze hebben gezien een eerste stap is om die verandering door te voeren.

“We willen zeker meer inhoudelijke wetgeving invoeren. Maar voor nu zullen de kredieten en het verkrijgen van de eerste rapporten door het ministerie van Handel, de FTC, de DoD plus anderen het Congres acclimatiseren, aangezien veel mensen de technologie niet begrijpen”, legde hij uit.

Het congreslid wees verder op een handvol wetgevende overwinningen in de sector, zoals toen het Amerikaanse ministerie van Landbouw een voorstel indiende om zijn regels voor biologische producten te wijzigen, zodat ook blockchain technologie geïmplementeerd kan worden bij het verbeteren van de toeleveringsketen.

Soto stuurde, samen met een paar andere leden van het Congres, evenzo een verzoek naar de IRS om te voorkomen dat de winsten van Proof-of-Stake blockchain technologieën te zwaar belast worden.