Een voormalige steward van Etihad Airways kijkt tegen een gevangenisstraf aan wegens het niet nakomen van een 100.000 dollar crypto lening

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Een voormalige steward van Etihad Airways kijkt tegen een gevangenisstraf aan wegens het niet nakomen van een 100.000 dollar crypto lening

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Een voormalige steward van Etihad Airways kijkt tegen een gevangenisstraf aan omdat hij na zijn ontslag de aflossingen van zijn lening niet meer kan betalen

Een voormalige steward van Etihad Airways wordt naar de gevangenis gestuurd omdat hij een lening niet heeft terugbetaald, die hij in Bitcoin geïnvesteerd had op het hoogtepunt van de cryptogeld rage.

Na onlangs zijn baan te hebben verloren, in een golf van ontslagen veroorzaakt door COVID-19, onthulde de niet nader genoemde Fransman dat hij naar de gevangenis wordt gestuurd omdat hij het zich niet langer kan veroorloven om een lening van 338.000 AED (100.000 dollar) terug te betalen die hij in 2017 in Bitcoin investeerde.

De Fransman, die 34 jaar oud is, zegt dat hij tot eind 2021 elke maand 3.320 dollar zal moeten terugbetalen om zijn lening af te lossen.

Het voormalige lid van het cabinepersoneel bevindt zich in een ernstige situatie omdat het niet aflossen van een schuld een strafbaar feit is in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), en schuldenaren kunnen daarmee tot drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Detained in Dubai, een Britse liefdadigheidsinstelling die bijstand verleent in strafzaken in de hele VAE, zegt dat ze getuige zijn geweest van hard optreden van banken in strafrechtelijke handhaving.

In het verleden konden expats naar hun thuisland vertrekken om zo in relatieve veiligheid over hun schulden te onderhandelen. Radha Stirling, de Chief Executive van Detained in Dubai zegt echter dat er een “stijging van het aantal Interpol-bedreigingen” is voor expats schuldenaars die ervoor kiezen naar huis terug te keren om zo hun onbetaalde leningen te vermijden.

“Het gebruik van Interpol om schuldenaars aan te houden en uit te leveren aan de VAE bevolking is niet legaal, maar de banken van de VAE zijn zich ervan bewust dat de meeste slachtoffers niet weten hoe ze een ‘Red Notice’ moeten bestrijden of helemaal te vermijden. Sterker nog, vele voormalige expats die iets over ‘Red Notices’ horen, ervaren dit wanneer ze op een luchthaven worden vastgehouden”, legde Stirling uit.

Het verhaal van de steward van Etihad, die ervoor gekozen heeft om anoniem te blijven, begon eind 2017 toen hij een enorme lening bij de Emirates Islamic Bank aannam om zijn eerste investering in Bitcoin te doen. Gedurende deze periode stond de cryptovaluta op een recordhoogte; binnen een jaar beweert hij echter 85 procent van zijn initiële investering te hebben verloren.

In 2019 onthulde het nieuws dat potentieel honderden cabine personeelsleden van Emirates honderdduizenden dollars hadden verloren in een Ponzi stijl investeringszwendel. Er werd de investeerders beloofd dat als ze meer dan 100 dollar zouden investeren, ze een rendement van tussen de vijf en twintig procent terug zouden ontvangen.

De coronavirus pandemie heeft tot aanzienlijke ontslagen geleid binnen Etihad Airways.